- Gratis kjernetid i barnehagen er viktig for integrering

Venstre-politiker Anja Berggård Endresen håper regeringens nye tilbud om 20 timers gratis barnehage for familier med lav inntekt, blir benyttet. Foto: Helene Pahr-Iversen

Anja Berggård Endresen (V) mener den nye ordningen med 20 timer gratis barnehage for lavtlønte er et godt integreringstiltak.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2015 kl 13:51

- Vi vet jo at det er en stor andel fremmedspråklige som er i denne målgruppen. Barnehagen er veldig viktig med hensyn til språkutvikling og integrering, så vi håper at denne ordningen blir godt kjent, sier Anja Berggård Endresen, gruppeleder i Sola Venstre.

Ny ordning

Hun synes hun har et særlig ansvar for å fronte saken i kommunen, da det var Venstre som i forhandlingene om statsbudsjettet fikk gjennomslag for ordningen med gratis kjernetid for familier med lav inntekt.

1. august trådte ordningen i kraft, og denne innebærer at familier med en lønn under 405.000 kroner skal få 20 timers gratis kjernetid i barnehagen for fire- og femåringer.

Må gjøres kjent

Regjeringen har satt av 51 millioner kroner til tilbudet. Nå gjelder det at det blir viden kjent.

- Vi ser for oss at både NAV og helsestasjonene blir sentrale her, i tillegg til dem som jobber med flyktninger, sier Venstre-politikeren.

Hun sier hun vil følge ordningen i Sola nøye, og vil be rådmannen om en tilbakemelding på hvordan tilbudet gjøres kjent, og etter hvert om det blir benyttet.

- Dette tilbudet er et tiltak som både er med på å styrke integrering, styrke språkforståelse og dermed gjøre det enklere for innvandrerbarn på skolen. Det er også viktig for oss som et tiltak mot fattigdom. Vi er stolte over en ordning som gjør at alle kan få være i barnehagen, uansett hva foreldrene tjener, sier Berggård Endresen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...