Sommerbåten seiler forbi Tananger fredag: – Håper folk vil vise seg frem

Fredag morgen blir NRK's sommerbåt å se langs Tananger og kysten av Sola. Foto: NRK

Sommerbåten til Nrk skal ikke legge til kai i Tananger, men los Per Øhman forsikrer om at de vil seile litt nærmere land forbi Risavika. – Og da bør tanangerbuen vise seg frem, mener Atle Skarsten.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2015 kl 09:55

Det var Atle Skarsten som meldte om sommerbåten sin korte visitt til Tananger på Faceboook. Egentlig skulle båten til Nrk ta turen innom Risavika for å laste ombord mat. Det blir det ikke noe av nå, men los Per Øhman kan bekrefte at de vil seile nær land både forbi Tananger og forbi Vigdel.

– Så da kan tanangerbuen stille opp hvis de vil smile til fjernsynet, sier Øhman.

Sommerbåten vil seile forbi Tananger mellom 09.00 og 09.30 på fredag. Akkurat hvor båten befinner seg kan du sjekke her.

– Vi vil gå nærme land og de zoomer jo inn, så det vil være mulig å se Tananger, sier Øhman, som allerede har hørt om folk som vil ta båten ut i fjorden når sommerbåten seiler forbi.

HVA SYNES DU TANANGERBUEN BØR GJØRE NÅR SOMMERBÅTEN KOMMER?

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER.

– Vis igjen

Skarsten oppfordrer tanangerbuen til å vise igjen når sommerbåten kommer forbi.

– Det hadde vært kjekt om flere stilte opp. Kanskje Kystkulturen kunne gjøre noe, sier han.

Selv kommer han til å sitte i Ålesund å se på TV, siden han er på jobb. Men han har fått flere gode tilbakemeldinger på innlegget han delte på Facebook, så han tror tanangerbuen er engasjerte i dette.

– Jeg vet også at de skal flagge på Flatholmen, og jeg håper de ombord på båten vil fortelle litt om historien vår, sier han og håper at Sommerbåten neste gang også vil legge til kai i Tananger.

Sommerbåten startet ferden i Vadsø 21. juni og skal reise langs hele norskekysten. Nå har de kommet til Rogaland hvor de blant annet har besøkt Utsira, Haugesund og Finnøy. Videre går turen til Sandnes og Egersund, før de setter kursen mot Oslo.

Per Øhman har vært med som los på sommerbåten til Nrk i to uker nå og gleder seg til å seile forbi Tananger på fredag. Foto: Arkivfoto

Travel sommer

Tanangerkaren Øhman er los på båten «MS Sjøkurs» som Nrk bruker som sin sommerbåt i år. Han har seilt fra Kristiansand til Vadsø og hadde en pause før han gikk på igjen i Ulstensvik. Nå har han vært to sammenhengende uker på båten.

– Og nå skal jeg være her to og en halv uke til, for vi avslutter turen i Kristiansand og jeg kjører hjem igjen.

– Hvordan har turen vært så langt?

– Det har vært greit det. Det er greie folk her og jeg har fått mange telefoner. Nå var vi nettopp på Utsira og det var kjekt. Nå seiler vi videre til Sandnes og Egersund, sier han.

– Hvordan er det å tilbringe sommeren på sommerbåten?

– Det er en fin måte å tilbringe sommeren på, men det er jobb hele tiden. Det har gått i ett og det er noe som skjer hele tiden, sier han.

God kjent med båten

Øhman er egentlig pensjonert som los, men har fått jobbet på båten «MS Sjøkurs», siden han tidligere lærte opp loser på nettopp denne båten. «MS Sjøkurs» er til normalt et skoleskip for videregående elever.

– Når Sjøkurs er ute og seiler spør de om jeg vil være med. Jeg har vært med på flere turer. Så det er kjekt, sier han.

Øhman er ikke den eneste pensjonisten som jobber på denne båten og han synes det er greit at pensjonistene får noe å gjøre.

– Det er greit at de holder oss i aktivitet, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...