Hedrer ektemannen med solsikkestell

Da mannen døde, sto denne solsikken igjen etter ham. May-Liz Clementsen bestemte seg for å dyrke den fram som en hyllest til mannen. Foto: Håvard Ovesen

Da ektemannen døde, bestemte May-Liz Clementsen seg for å dyrke fram solsikken han hadde plantet.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 12:10

Et sted på Skadberg rager en solsikke 2,78 meter over bakken. Den stolte eieren er May-Liz Clementsen. Sammen med mannen Håvard har hun dyrket utallige solsikker opp gjennom årene, men ingen har blitt like høy som denne.

- Jeg hadde aldri trodd den skulle bli så stor, sier Clementsen om solsikken. Foto: Håvard Ovesen

- Vi har holdt på å dyrke solsikker siden vi flyttet hit for sju år siden. Vi hadde jo sett de store solsikkeåkrene i Danmark, og så en dag kom Håvard hjem med noen frø. Siden den gang fortsatte vi bare det som ble en tradisjon. Jeg vet egentlig ikke hva som gjorde at vi ble så kjempeinteresserte, det bare ble sånn. Men hvert år gledet vi oss til april og mai når vi kunne plante, forteller Clementsen.

Hedrer avdød ektemann

Solsikken hun har ringt Solabladet for å vise fram, var det mannen som plantet. Men det holdt på å gå galt.

- Den var i ferd med å gå ut av frøet, da det begynte å regne så mye at frøet fløt opp på toppen. Men Håvard fant utav hvilken ende som skulle være opp og hvilken ende som skulle være ned, og så trykket han den ned i jorden igjen og gjødslet litt. Nå er det den største vi noen gang har hatt, sier Clementsen og smiler.
Dessverre fikk aldri mannen hennes se solsikken slå ut i blomst. Han døde i begynnelsen av september. May–Liz Clementsen bestemte seg for å fortsette å stelle for solsikken på egen hånd, som en hyllest til den avdøde ektemannen.

- Han var veldig omsorgsfull og kjærlig, og likte å bruke ressursene sine. Han ønsket å jobbe med det han kunne best, og holdt på å utdanne seg til å bli barne- og ungdomsarbeider, sier Clementsen.

Saken fortsetter under bildet

May-Liz Clementsen viser fram knoppene på solsikken. Foto: Håvard Ovesen

Selv hadde hun ikke ventet at det skulle bli noe særlig av solsikken.

- Jeg prøver å gjøre mitt beste. Jeg hadde aldri trodd at den skulle blomstre. Men etter at jeg fikk litt av optimismen hans etter at han døde, har jeg heiet den fram, sier Clementsen, som takker Gud for at den blomstret.

- Håvard var veldig på å få den så høy og stor som han kunne. Han håpte å sette rekord, og hadde som mål å komme i avisen med solsikken.

- Vil fortsette tradisjonen

Rekord ble det ikke, men Clementsen ønsker likevel å hedre mannens minne, og har bedt Solabladet komme for å ta et bilde av solsikken som står igjen etter ham.

- Jeg hadde aldri trodd den skulle bli så stor. Og den har fått mye mer knopper enn jeg har sett på noen av de andre vi dyrket fram tidligere, sier hun stolt.

Nå er høsten her, og solsikkesesongen på overtid. Men May-Liz Clementsen har planene klare for neste vår.

- Jeg kommer til å fortsette tradisjonen vår med å plante solsikker, sier hun.

Tidligere trodde ikke Clementsen at solsikken kom til å blomstre. Nå sier hun at hun har arvet noe av optimismen etter ektemannen. Foto: Håvard Ovesen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...