Her er den nye kommuneoverlegen

May Sissel Vadla er tilsatt som ny kommuneoverlege i Sola. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

May Sissel Vadla (33) tiltrer i stillingen fra 1. november.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

FOLKEHELSE: – Jeg er veldig interessert i samfunnsmedisin, sier May Sissel Vadla.

Fra 1. november tiltrer hun som ny kommuneoverlege i Sola. Da får hun en rådgivende og administrativ rolle innen helse- og omsorgstjenesten.

Blant annet får hun ansvaret for legetjenestene i kommunen, som fastlegene, sykehjemslegene og helsestasjonslegene. Vadla skal også sørge for at Sola har et godt smittevern, en god, helsemessig beredskap og gjør et bra folkehelsearbeid.

33-åringen, som ut måneden arbeider som assisterende fylkeslege i Rogaland, tror de nye arbeidsoppgavene vil passe henne godt.

– Jeg trives med administrativt legearbeid, og synes det er spennende med arbeid som ideelt sett kan bedre helsen til en stor befolkning, sier hun.

Meningsfullt

Det var ønsket om å gjøre noe meningsfullt og faglig spennende som var årsaken til at hun ble lege i utgangpunktet. Vadla tok medisinstudier i Bergen og hadde turnus på Stavanger Universitetssjukehus.

– Arbeidet som turnuslege på SUS tenker jeg er en fordel i rollen som kommuneoverlege ved at jeg kjenner det lokale sykehuset, sier hun.

I tillegg har hun arbeidet som turnuslege og fastlege på Hjelmeland og fastlege på Jørpeland, før hun startet i en prosjektstilling som assisterende fylkeslege.

– Det fine med legeyrket er at det gir mange ulike muligheter, sier hun.

Utfordringer

Når det gjelder utfordringer i den generelle folkehelsen trekker den nye kommuneoverlegen spesielt frem tre områder.

– Våre største utfordringer er nok livsstilssykdommer, lett psykiatri og muskel- og skjelettplager. Mye av årsakene til at folk får plager vet vi ikke ennå, sier hun.

– Det blir spennende også spennende å se hvordan organiseringen av helsetjenesten vil endre seg fremover, i forbindelse med samhandlingsreformen og primærhelsemeldingen, legger hun til.

Reformen går kort fortalt ut på at kommunenes helsetilbud skal bli bedre, og at det skal satses mer på forebygging fremfor bare å reparere.

Selv er tobarnsmoren, som bor på gård i Årdal i Hjelmeland, opptatt av trening. At hun får lang vei hjemmefra til den nye arbeidsplassen på rådhuset i Sola sentrum bekymrer henne ikke.

– Jeg er jo allerede vant til å pendle, så det skal gå fint. Jeg gleder meg til å begynne og til å bli kjent med Sola, sier hun.

Vadla overtar stillingen etter Janne D. Melhus.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...