Her kan du forhåndsstemme

Valgfunksjonærene Therese Stensland og Øyvind Røthe hjelper Rita Nesmoen med å registrere seg før hun får avgi sin stemme. Foto: Line Viste

En del solabuer har allerede avgitt sin stemme. Rita Nesmoen er en av dem.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2017 kl 15:54

– Jeg er bortreist på valgdagen, men jeg synes det er viktig å stemme, så det er bra at denne muligheten finnes, sier Rita Nesmoen idet hun kommer ut av avlukket inne på biblioteket på kulturhuset.

Hun får hjelp av valgfunksjonærene Øyvind Røthe og Therese Stensland. De kan melde om stor pågang den første timen de hadde åpent mandag.

– Det stod kø her da vi åpnet, sier Røthe.

Venter større pågang

Forhåndsstemmeperioden startet 10. august og varer til og med fredag 8. september. I år er det bibliotekene på Sola og i Tananger som har ansvar for dette tilbudet i kommunen. Stemmingen foregår i bibliotekets åpningstider. Det er ikke mulig å stemme på det midlertidige rådhuset på Forus.

– Vi venter noe større pågang her i år siden servicetorget ikke tilbyr forhåndsstemming. De to første dagene var det 160 personer som stemte. Vi får statistikk på det fortløpende, sier biblioteksjef Randi Myklebust.

Ta med legitimasjon

For å stemme må du ha med legitimasjon. Valgkortet er ikke nødvendig, men kan gjøre at det går raskere hvis det er kø. Du kan også forhåndsstemme i en annen kommune. Forutsetningen da er at stemmen når frem til hjemkommunen din innen valgdagen.

Kommunen er lovpålagt å tilby stemming ved helse- og sosialinstitusjoner. Det er satt av egne tider til dette ved Sola sjukeheim, på Tabo og på Soltun. De som ikke kommer seg til valglokaler i det hele tatt grunnet sykdom eller uførhet kan søke valgstyret om å få stemme hjemmefra. Fristen for å søke om dette er 6. september.

Valget starter søndag

Valgdagen for Stortings- og sametingsvalg er mandag 11. september. Sola kommune holder også valg søndag 10. september på kulturhuset mellom klokken 14 og 18. Valglokalene på selve valgdagen er: Grannes skole, Haga skole, Dysjalandhallen, Røyneberg skole, Sola kulturhus, Stangelandsenteret og Storevarden skole

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...