Leder: Her skal reglene være strenge

En sandvolleyballturnering hører på mange måter hjemme på en strand, men risikoen for skade på det vi mener er så viktig å verne, er likevel reell. Foto: Arkivfoto

hyppig bruk har sin pris. Sanddynene og strandlandskapet er utsatt og har derfor fått sitt eget vern. Det er strengt, men det er nødvendig dersom det skal bestå.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

LEDER: Fylkesmannen har nylig sagt nei til en søknad fra Rogaland Volleyball om å få arrangere en sandvolleyball-turnering på Solastranden i juli.

Det var en fornøyd volleyball-krets som i juni kunne invitere til norgescup i sandvolley på den samme stranden. Det var mange år siden sist, og det lokale volleyballmiljøet var glade for å kunne vise frem en av våre aller flotteste strender.

Og det er nettopp dette; Solastranden er ikke bare noe av det flotteste vi har, det er også en av de hyppigst brukte friluftsområdene vi har. Stranden, i likhet med mange av de andre strendene langs jærkysten, har sitt eget vern. Det er strengt, men det mener Fylkesmannen er nødvendig.

Det mener vi også. For alle oss som trekker ut til strendene i både finvær og ruskevær, for innbyggerne i en hel region som tilbringer sommerdager her, for et helt næringsliv som fronter strendene som rekreasjonsattributter for sine ansatte og for sine kunder, og ikke minst for reiselivsnæringen som vet at våre strender kan konkurrere med hva som helst.

Men hyppig bruk har sin pris. Sanddynene og strandlandskapet er utsatt og har derfor fått sitt eget vern. Det er strengt, men det er nødvendig dersom det skal bestå.

Det er ikke lenge siden EM i surfing pågikk på søsterstranden Bore. Publikumsmessig ble det en stor suksess, men det førte til store skader på sanddyner og vegetasjon. Kanskje har Fylkesmannen dette friskt i minnet når volleyballkretsen får sitt avslag. Selv om ballspillet ikke utgjør noen stor trussel mot landskapsvernområdet, gjør den økte trafikken over sanddynene det. I tillegg kommer en mulig ekstra belastning dersom denne helgen midt i juli viser seg å bli solrik.

En sandvolleyballturnering hører på mange måter hjemme på en strand, men risikoen for skade på det vi mener er så viktig å verne, er likevel reell. Vi håper noe er lært av surfe-EM som gjør at volleyballkretsen og Fylkesmannen kan enes om en løsning begge kan være fornøyd med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...