Horne imponert over fritidsveiledning

Statsråd Solveig Horne sammen med fritidsledere i kommunen. Fra venstre Trine B. Gausland, Rina Berntsen og Tone Kristin Larsen.

Statsråd Solveig Horne fikk nyttige innspill fra fritidsveilederne i kommunen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

«Jeg kan delta» heter ett av kommunens prosjekt som retter seg mot barn, ungdom og fritidstilbud.

– Når innvandrere kommer hit er det et mylder av informasjon, ny kultur, nye ordninger, plikter og rettigheter å sette seg inn i. Vi ønsker å hjelpe slik at barna kan få gå på en fritidsaktivitet og lettere bli inkludert, sier Trine B. Gausland, som er prosjektleder og fritidsveileder i kommunen.

Hun møter innvandrerfamilier for å snakke om barnas interesser.

– Det er viktig at de unge får velge den aktiviteten de har mest lyst til, enten det er fotball, BMX eller bueskyting, forteller hun.

– Det virker

Mandag morgen får hun gi barne- og likestillingsminister Solveig Horne en orientering om hva prosjektet går ut på. Gausland forteller om mange samtaler med familier, om hvordan det økonomisk og praktisk kan la seg gjøre at barna får delta på en fritidsaktivitet. Trine Gausland hjelper med familier med å søke økonomisk støtte til medlemskontingent, og med å finne tilretteleggere i laget eller foreningen som hjelper til med å få barnet til å føle seg velkomment.

– Dette prosjektet gir barn en kjekk fritid, mener fritidsveilederen.

«Jeg kan delta»-prosjektet har så langt vært i kontakt med 47 barn og unge i 28 familier, der foreløpig 23 av disse barna nå er i en fritidsaktivitet. Sammen med kollegaene Tone Kristin Larsen og Rina Berntsen jobber alle med å gi barn og unge gode og inkluderende fritidstilbud.

Statsråd Solveig Horne lot seg imponere av det hun hørte.

– Fritidsvirksomheten i Sola kommune gjør mye bra og viktig, og dette er noe mange kan la seg inspirere av, mener hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...