Hun skal utforme Aps oppvekstpolitikk

Ap-politiker Siv-Len Strandskog er valgt til å være med på å utforme Ap sin sentrale oppvekstpolitikk. Foto: Arkivfoto

 Jeg skal få være med på å lage politikk som skal gi barn og ungdom en bedre oppvekst. Det er noe jeg er veldig opptatt av, sier Ap-politiker Siv-Len Strandskog.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2018 kl 16:01

Politikk: Som eneste politiker fra Rogaland er Siv-Len Strandskog valgt til å sitte i Ap sitt nye oppvekstutvalg. Her vil hun være sammen med partikollegaer fra hele landet om å forme Ap sin oppvekstpolitikk i fremtiden.

- Jeg er valgt på grunn av bakgrunnen min som oppvokst i en bygd i en familie med dårlig økonomi , sier Strandskog.

- Høyt utstyrskrav

For henne handler nemlig god oppvekst om inkludering uansett familiens inntekt.

- Vi hadde dårlig råd, men jeg var med på mange fritidstilbud likevel. Tidene var likevel annerledes, i dag er det mye høyere utstyrskrav, blant annet i idrett. Det er med på å ekskludere barn og ungdom fra familier med lave inntekter, mener hun.

Selv er hun opptatt av at disse barna ikke skal stigmatiseres gjennom ordninger som blir for spesialiserte.

- Løsningene vi velger må være universelle. Det er stigmatiserende å måtte søke om redusert pris på kulturskole, idrettskontingent, eller hva det måtte være. Vi vil at disse tilbudene skal være billigere for alle, slik at familier med anstrengt økonomi også kan ha råd til å sende barna dit, sier Strandskog.

Sentral politikk

Det formelle mandatet til oppvekstutvalget er å «utarbeide en helhetlig og god oppvekstpolitikk, fra barn blir født til de blir voksne. Vår ambisjon er at alle barn skal ha en barndom som gir et godt utgangspunkt i livet. Utvalget skal belyse hvilke faktorer som er viktigst for å hindre at barn faller utenfor eller utvikler dårlige levekår, og hvilke tiltak som best kan forebygge dette. Utvalgsarbeidet skal ta utgangspunkt i våre verdier; rettferdig fordeling av makt og ressurser, frihet for alle og sterke fellesskap som gir trygghet, og hvordan disse kommer til uttrykk i politikken for barn og unge».

- For meg er dette kjempeviktige tema, og noe jeg er veldig opptatt av, sier utvalgsmedlemmet fra Sola.

Heldagsskole og økte avgifter

Hennes grunnleggende mening er at alle skal kunne delta på lik linje. Da mener hun de sosiale forskjellene må reduseres.

- Lekser og skolemat er blant annet noe som forsterker sosiale forskjeller. Det er også en grunn til at vi ønsker en leksefri heldagsskole.

Strandskog mener dagens regjering forsterker forskjellene på fattig og rik, blant annet gjennom skattelettelser, men økte avgifter.

- Økninger i avgifter rammer nettopp dem som har minst. Her er det mye som henger sammen, og jeg gleder meg til dette arbeidet, sier Ap-politikeren.

Utvalget skal levere sin innstilling til sentralstyret innen 10. januar 2019 for behandling i landsmøtet i april 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...