Husk tidsfristene for juleposten

Julekortene har du ennå litt tid på deg med, men vil du være på den sikre siden er det bare til å få dem postlagt. Foto: Illustrasjonsfoto

Skal du sende julekort eller pakker i posten? Da bør du skynde deg. I hvert fall hvis de skal langt.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 11:10

Skulle du hatt en større pakke avgårde til noen som bor veldig langt unna, kan det hende at du allerede er for seint ute. Er det et brev eller en mindre pakke du har liggende, kan det hende at du rekker det akkurat.

Posten kan nemlig ikke garantere at de pakkene som skal reise aller lengst rekker frem til julaften hvis de sendes etter 1. desember.

Datoene er satt i samarbeid med andre lands postverk. Datoene er veiledende, og det må også påregnes inntil to dager ekstra grunnet tollbehandling, opplyser Posten på sine nettsider.

I anledning julepost kan vi by på denne finurlige historien fra et par år tilbake: Fant bestefarens julekort på nettauksjon

For brev og små pakker er tidsfristene som følger:

Norge og Norden: 16. desember

Resten av Europa: 14. desember

USA og Canada: 12. desember

Resten av verden: 5. desember

For større pakker er det følgende datoer som gjelder:

Norge: 16. desember

Norden: 15. desember

Europa og Nord-Amerika: 8. desember

Resten av verden: 1. desember

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...