I år blir rundballene gule

SYMBOLSK: I år skal norske bønder kle jordene med gule rundballer, til støtte for barn og familier som berøres av barnekreft. Foto: Felleskjøpet Agri/ pressefoto

I 2016 var rosa rundballer å se i hele landet, i en kampanje til støtte for forskning på brystkreft. I år har Felleskjøpet Agri valgt å vise sin støtte til en annen alvorlig sykdom, og farger dermed rundballene gule.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

SOLIDARITET: Da rosa rundballer dukket opp på jorder landet rundt i 2016, var det ingen tilfeldighet som lå bak. Felleskjøpet Agri lanserte de uvanlige rundballene, til inntekt for brystkreftforskning. Året etter fikk de rosa rundballene selskap av blåfargede rundballer til inntekt for prostatakreftforskning. I år er det alvorlig sykdom blant de minste som står i fokus.

I 2018 blir nemlig rundballene farget gule, som en støtteerklæring til barn og familier berørt av barnekreft. Dette opplyser Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

– Vi har nå lagt bak oss to år med fargerike jorder til inntekt for en god sak. Vi opplever at norske bønder har trykket sakene til sitt bryst, og virkelig ønsker å være med og vise sin støtte. Etter en nøye vurdering, har vi i år landet på at vi ønsker å gi vårt bidrag til en liten og sårbar gruppe. I år vil vi derfor tilby gul plast, til inntekt for barnekreft, sier Jan Håvard Kingsrød, rundballegeneral i Felleskjøpet Agri i pressemeldingen.

Det internasjonale symbolet til støtte for barnekreft-rammede og pårørende er en sløyfe i gull, en farge det ikke lar seg gjøre å få på rundballene. Valget landet dermed på gulfargen.

Gir halvannen krone per rundball

Felleskjøpet opplyser i pressemeldingen at det så langt er startet salg av 10.000 ruller med gul plast til norske bønder. Får de solgt alle disse, vil dette gi rundt 200.000 gule rundballer i Norge. Norske bønder, plastprodusenten Trioplast og Felleskjøpet vil så bidra med ti kroner hver per kjøpte eller solgte rull, rundt 30 kroner per rull eller 1,50 kroner per rundball. Det totale bidraget vil dermed bli 300.000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...