Imponerende innsats av solakorpsene under Stavanger Open

Skolekorpset Sola jubler over underholdningsprisen under Stavanger Open. Foto: Helene Pahr-Iversen

Både Skolekorpset Sola, Håland og Dysjaland skulekorps og Tananger skolekorps gikk seirende ut av den store konkurransen i helgen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– De er ennå litt i skyene etter helgens konkurranse, sier leder i Skolekorpset Sola, Renate Sør-Reime Erga og nikker mot de ivrige musikantene som virrer rundt i salen på kulturhuset under mandagens samling.

Det skal serveres pizza og kaker mens de skal få se opptak av seg selv under lørdagens underholdningskonkurranse på liten scene. Skolekorpset Sola gikk nemlig helt til topps, og dirigent Camilla Krokstrand leste stolt opp dommernes uttalelser foran musikantene i hovedkorpset og juniorene.

– Publikum elsker dere, og det samme gjør vi. Knallkjekt at aspirantene også er med, så kort oppsummert var dette sykt kjekt, Sola, skriver scenedommerne om opptredenen.

En usedvanlig vri

Skolekorpset Sola valgte et spiontema til sitt underholdningsbidrag. Eva Margrethe Olsen har skrevet historien som handler om rapperen Helena Hamilton som er blitt tatt til musikalsk fange av sin mor, Camilla Clarinet. Moren ønsker ikke at datteren skal drive med rap, og nå må datteren reddes. Agent 1 og Agent 2 har fått oppdraget, og historien formidles både gjennom skuespill, bilder på storskjerm og selvfølgelig musikk. Her er musikk fra spionfilmer som James Bond, Mission Impossible, Inspector Clouseau, The Man from U.N.C.L.E og My Shot fra Hamilton. Dommerne er over seg av begeistring fordi det er velspilt, humoristisk og har en historien som henger sammen og er spennende.

Skolekorpsets siste nummer «My Shot» er trolig den mest oppsiktsvekkende. Den består nemlig av rap til korpsmusikk. Helena Fadnes Aardalsbakke er rapperen og Helena Hamilton i historien, og hun gjør noe som ikke er vanlig kost på en korpskonkurranse: Hun rapper.

– Det var veldig kjekt, og kjekt å få gjøre noe nytt, sier sangeren, som også spiller kornett i korpset.

Håland og Dysjaland/Tananger til topps i brass

Dommerne er begeistret over det uvanlige innslaget:

– Hvem skulle trodd at korps kunne spille rappemusikk? Dere brakte virkelig noe nytt inn i korpsverdenen, står det i bedømmelsen.

Skolekorpset Sola fikk også tredjeplass i 2. divisjon for janitsjar i musikalsk bedømming.

Leder i Skolekorpset Sola, Renate Sør-Reime Erga (t.v.) og dirigent Camilla Krokstrand er begeistret over hyllesten fra dommerne under Stavanger Open. Foto: Helene Pahr-Iversen

Håland og Dysjaland skulekorps samarbeidet med Tananger skolekorps under Stavanger Open, og i konkurransen om underholdningsprisen kom de inn på en 10. plass på stor scene. Derimot gikk de to korpsene til topps i musikkbedømmingen for 3. divisjon brass.

– Det er veldig kjekt at alle korpsene i Sola gjorde det så bra. Det viser at det står bra til i korpsmiljøet i Sola, sier Eva Margrethe Olsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...