Ivrige gymnaster i sving i Åsenhallen

Disse flinke jentene var bare noen av rundt 400 gymnaster som viste sine beste kunster i Åsenhallen lørdag. Foto: Line Viste

Lørdag var det duket for Sola Turn sin årlige juleoppvisning i Åsenhallen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2015 kl 23:48

For mange foreldre, besteforeldre og selvsagt turnerne selv er dette et av årets høydepunkter, og mange hadde trosset været og tatt turen til Åsenhallen.

– Kjekt å vise seg frem

To av turnerne er Siri Gimre (11) og Helene Berg Helgesen (11). De er med i et av partiene som driver med rytmisk sportsgymnastikk (RG), og stilte for anledningen i flunkende nye, tøffe drakter.

– Det er veldig kjekt å få vise frem det vi kan og har øvd på i løpet av året, sier jentene.

I tillegg synes de at det er stas å se hva de andre har trent på, og da særlig de andre RG-gymnastene.

Helene Berg Helgesen og Siri Gimre (11) synes rytmisk sportsgymnastikk er utrolig kjekt å drive med. De liker også å se på de andre gymnastene. Foto: Line Viste

De har vært med i turnen siden fjerdeklasse og synes det er kjekt å drive med RG fordi da får de litt av både dans og turn.

– Blir dere nervøse før dere skal opptre?

Jentene trekker litt på det.

– Jo, jeg er jo litt redd for at jeg skal være den som gjør noe feil i gruppa, sier Siri.

– Men gjør det egentlig noe?

– Nei, det er jo ikke så farlig om man gjør litt feil. Det er kjekt uansett, sier jentene og smiler, før de gjør seg klar for å entre parketten.

– Dette kan vi

Leder i Sola Turn, Synnøve Hopen, var godt fornøyd med årets arrangement.

– Vi har gjort dette i mange år nå, så vi er drevne. Men det er klart at det er mye arbeid for de som er ansvarlige for arrangementet. Vi har en egen komité, og de har mye å gjøre måneden i forkant, sier Hopen.

I år fikk turnen ikke selge kaker på bord inne ved tribunen, og de hadde derfor satt igang et lotteri med premier donert fra det lokale næringslivet. Håpet var at loddsalget skulle dekke inn noe av de tapte inntektene.

Nytt av året er også diskotek i Turnhallen på kvelden for fjerdeklasse og oppover.

– Vi har ikke hatt påmelding, så vi er spent på hvor mange som kommer, og om de synes det er gøy, sier Hopen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...