– Ja, vi er større enn Frp

Siv-Len Strandskog og hennes Ap-kollegaer leser forhåndstallene med enorm glede. Foto: Helene Pahr-Iversen

Ellevill jubel på valgvaken til Ap, som ligger an til å gjøre et godt valg.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2015 kl 09:13

Akkurat nå er Ap det nest største partiet i Sola. Det er det lenge siden partiet har opplevd.

En hel gjeng Ap' ere har samlet seg hjemme hos andrekandidat Leif Harald Forthun på valgvake. Valgmaten er på bordet og stearinlysene er tent. Like etter klokken 21 kommer forhåndsstemmene. Da bryter jubelen løs.

- Dette er fantastisk, vi er større enn Frp. Vi er nest størst. Vi har kjempefremgang. Vi ligger an til å få ett ekstra mandat, kanskje til og med to når alle tallene er klare.

Kommunereformen

Replikkene er kjappe og hektiske. Så langt har Ap en strålende kveld.

– Hvorfor går dere så mye frem?

– Jeg tror folk i disse tider er opptatt av at noen kan ivareta velferdsgodene på en bra måte, og at de mener vi er det partiet. Jeg tror også at folk er opptatt av arbeidsplasser og har skjønt at det er en av våre hovedprioriteringer, sier Forthun.

Siv-Len Strandskog mener kommunereformen kan ha betydd noe for de gode tallene til Ap.

- Ap og Sp har vært helt tydelige på hva vi mener om kommunesammenslåing. Sp går også mye frem slik forhåndstallene viser, sier hun.

Holder motivasjonen

Forhåndstallene er ikke like lystig lesing for Høyre, selv om partiet ennå er klart størst i Sola. De kan miste ett mandat og flertallet sitt.

Men stemningen på Høyres valgvake på Sandetun er upåklagelig.

- Dette er kjempegøy. Jeg har vært med på to valgvaker, men vi har aldri vært så mange samlet som denne gangen, sier Siri Jordbrekk Forsberg.

Ennå litt tidlig å juble, men Høyre liker å holde motivasjonen oppe. Foto: helene Pahr-Iversen

Kandidatene er samlet rundt langbordet med to storskjermer i den ene enden. Den ene viser nettsiden til kommunen, den andre valgdekningen til Aftenbladet/NRK Rogaland. På skjenken står mat og vin, og vannflasker med bilde av Ole Ueland på.

- Stemningen er høy. Alle har gjort en kjempeinnsats foran valget, og nå gleder vi oss til resultatene kommer. Vil du ha et bilde med mye jubel på, spør flere av Høyre-kandidatene.

Vippe-posisjon

Hvis Tom Henning Slethei og hans Frp-kandidater hadde vært neglebitere, ville de hatt mye å gjøre i kveld. De ligger an til å miste en kandidat, men er i en vippe-posisjon akkurat nå.

- Vi kan altså bli enda viktigere for solapolitikken enn vi er nå, sier Slethei.

Hos Frp er spenningen til å ta og føle på. Det kan gå begge veier. Foto: Helene Pahr-Iversen

De har samlet seg i kafeen i kulturhuset over mat og vin. Flere av dem er annige etter mer resultater, andre er opptatt av valgdeltakelsen.

– Det har vært mye kø denne gangen, og det er ikke bra dersom folk har forlatt lokalene uten å stemme. Dette må vi ta lærdom av, mener Bjørn Kolnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...