Jarle har ME, men sesongens siste kamp ville han spille

Jan Magne Østebø og sønnen Jarle Østebø legger ikke skjul på at samholdet i Sola-laget betyr mye for dem begge. Foto: Helene Pahr-Iversen

Sykdommen gjør at Jarle Østebø ikke kan spille fotball like mye og ofte som de andre, men lagkameratene sørger for at han er en like viktig del av laget som alle andre. — Vi har et kjempegodt miljø i laget, mener han.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2017 kl 13:43

FOTBALL: — Dette er en historie om fotballglede, om samhold og om vennskap.

G15/2-lagleder Jan Magne Østebø er ikke i tvil hva kameratskapet i laget har betydd for sønnen Jarle.

— De bryr seg om hverandre og har det helt topp sammen. Selv om Jarle ikke har klart å spille, så sørger de for at han er inkludert, roser faren og laglederen.

Jarle Østebø er enig.

— Mange av guttene på laget har jeg kjent siden vi var små, forteller han.

Ble syk

Han begynte nemlig, i likhet med flere andre på toerlaget Sola G15, å spille fotball som femåring. Faren har vært med hele tiden, delvis som trener og delvis som lagleder.

Innbytter: Dette øyeblikket har Jarle Østebø gledet seg til. Foto: Helene Pahr-Iversen

For over to år siden ble Jarle Østebø syk. Lang tid gikk før han omsider fikk diagnosen ME. Sykdommen gir blant annet langvarig utmattelse, og han har ikke vært i stand til å spille kamp.

— Jeg har vært med litt på trening, men jeg klarer ikke mye. Det er likevel fint å være med laget selv om jeg ikke spiller, sier han.

— Dette skal jeg klare

Torsdag for en uke siden sto guttene klare for å spille sesongens aller siste kamp. Jarle ønsket å få spille, og håpet å klare fem-ti minutter. Gjestelaget Hjelmeland er på plass en god halvtime før kamp denne kalde og regnvåte torsdagen på kunstgressbanen på Sola stadion. Sola-guttene varmer opp og Jarle varmer opp keeperen med noen skudd på mål.

— Jeg håper jeg klarer dette, jeg har veldig lyst til å spille, sier han.

Sammen med trener Carl William Hilding Runar blir de enige om å sette ham inn mot slutten av første omgang. Da treneren gir dommeren beskjed om spillerbytte, er Jarle svært spent. Fornøyd løper han ut til de andre, fast bestemt på å gjøre en god innsats og helst bidra til at bortelagets ledelse reduseres.

God kamp: Hjelmeland ga Sola-guttene hard motstand. Dessverre ble det tap for de gulkledde, og kampen endte 4-8. Foto: Helene Pahr-Iversen

En liten, men viktig seier

I løpet av de neste minuttene er Jarle involvert i mye av det som skjer. Midtstopperen får hendene fulle med flere Hjelmeland-angrep, men uten at de lykkes. Sola får endelig i gang et angrep som resulterer i en fulltreffer, og Hjelmeland sin ledelse minker. Etter sju minutter er det nok. Jarle tas av banen, sliten, men fornøyd.

— Kjempebra, Jarle, roper flere av spillerne som sitter på benken idet kameraten kommer mot dem.

De vet hvor mye han har gledet seg til dette og er raske med å rose ham for innsatsen. Selv er han strålende fornøyd.

— Jeg er glad for at jeg fikk være på banen da vi scoret mål, sier han med et stort smil.

For Jarle er disse sju minuttene en stor seier. Konsekvensene vil han ikke tenke på nå.

— Det kan hende jeg blir litt dårligere etter dette, men jeg håper ikke det, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...