Snart ferdigrenset: Joda, det blir bading på Myklebust i sommer óg

FOLKSOMT: Slik så det ut da sjøbadet på Myklebust ble offisielt åpnet i 2015. Foto: Arkiv

Sjøbadet på Myklebust er de siste dagene blitt avbildet tømt for vann og med alger på bassengkanten. Til helgen står det derimot klart til å ta imot store og små badelystne.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

BADING: – Jeg håpet at de skulle bli ferdige i dag. De har en time igjen, så jeg regner med at de kan bli ferdige i dag eller tidlig i morgen, forteller daglig leder i Jåsund Utviklingsselskap, Odd Fanuelsen.

Solabladet ringer ham mens han er nede ved sjøbadet på befaring. Bassenget har de siste dagene blitt dømt for vann, grums på bunnen er fjernet og det er også blitt fjernet alger langs kanten.

Renses hvert år

At sjøbadet står tomt er ikke hverdagskost, men det er likevel ingen dramatikk knyttet til det. Hver vår gjennomføres nemlig en grundig rengjøring av bassenget i forkant av sesongen.

– Vi tar hovedrensen hver vår. Vi tømmer også etter behov, for eksempel dersom det har vært voldsomt med strøm og vindforhold som gjør at vannet begynner å bli dårlig. Det blir gjerne tømt en til to ganger i løpet av en sesong, forklarer Fanuelsen.

Naturlige prosesser

At sjøbadet samler alger og grums er naturlig, mener Fanuelsen.

– Vi skal ikke underslå at det i perioder gror mye alger. Det har også mye å gjøre med bruken. Ved god bruk virvles det opp og forsvinner ut. Står det ubrukt lenge så legger det seg. Det er slik naturen fungerer, så det må vi leve med, sier han.

Det flotte været gir dessuten gode vekstforhold for alger. Lite vind gjør at sjøbadet får lite friskt vann inn, særlig når slusene inn til badet er stengt igjen for å redusere vekst av tang og tare.

– Når vi åpner sjøbadet så vil vi åpne disse slusene slik at vi får inn friskt sjøvann hele veien, betrygger Fanuelsen.

Sjøbadet skal etter planen altså stå klart til bruk idet vi nærmer oss helg.

– Sjøbadet på Myklebust lever absolutt i beste velgående, avslutter Fanuelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...