Leder: – Kan bomringen gi Sola økt handel?

Bomringen kan ramme bysentrene, men Solakrossen kan komme heldigere ut. Både siddiser og sandnesgauker utenfor bomringen kan handle i Sola uten å passere de nye bomstasjonene. Foto: Helene Pahr-Iversen

Det tror både næringsdrivende og politikere i Sandnes. Det gjør også næringssjefen i Sola, Ingrid Iversen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

LEDER: Kan bomringen gi Sola mer handel?Ja, tror både næringsdrivende og politikere i Sandnes. Det gjør også næringssjefen i Sola, Ingrid Iversen, som sier at den kommende bomringen kan få flere til å velge å handle der de slipper å betale bom.

Sandnesposten har intervjuet en beboer i Smeaheia som sier hun med stor sannsynlighet kommer til å handle der hun slipper å betale bompenger. Og da er Sola et attraktivt alternativ. Hun er neppe den eneste. Innbyggerne i Smeaheia, som i løpet av de siste 15 årene har vokst til en stor og sentral bydel, må betale bompenger for å komme inn i Sandnes sentrum. De slipper å betale dersom de drar mot Sola, Gjesdal eller Klepp. Også for dem som bor på Madla kan Sola bli et enda mer attraktivt handlested fremover

Når de nye bomstasjonene er operative i høst vil det ikke bare bety ny plassering av bomstasjoner, men også en innføring av rushtidsavgift og økte bompengesatser. Det er mer enn sannsynlig at dette vil få konsekvenser for hvor og når mange av oss kjører fremover.

Dette har også en rekke firma tatt høyde for, noe Solabladet har skrevet mye om tidligere. Av utgiftsmessige grunner planlegger flere bedrifter endringer i kjøringen som gjør at de unngår rushtidsavgift og at bompasseringer blir mer planlagt.

Rushtidsavgiften vil øke bompengeutgiftene for en familie betydelig, og det kan få konsekvenser for hva slags aktiviteter en velger, eller velger bort, og hvor en ferdes. Spesielt negativt vil det være for dem som har en anstrengt økonomi. Bomringen vil også kunne ramme bysentrene Stavanger og Sandnes negativt, men Sola sentrum kan få en opptur.

Vi har snakket i årevis om verdien av lokal handel og problemer med handelslekkasje. Veiomlegginger og innføring av parkeringsgebyr er blant det som handelsstanden i Sola sentrum har trukket frem som utfordringer for å beholde kundene. Men bomringen kan gi nye kunder. Det kan gi krossen nye muligheter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...