Asfalt gir ut kokebok: Kenneth håper folk er sultne

Asfalt-selger Kenneth Skien er litt urolig for om folk kommer til å kjøpe kokeboken han skal selge før jul. Foto: Kenneth Skien

– Jeg synes boken ser utrolig flott ut, sier Asfalt-selger Kenneth Skien. Istedenfor det vanlige gatemagasinet skal han selge kokebok før jul.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

BOKUTGIVELSE: – Ser her ja, sier Kenneth Skien og blar i den ferske boken han har i hendene.

Her er det oppskrifter på alt fra gulrotsuppe til iskrem med olivenolje og havsalt.

– Den ser utrolig flott ut, sier Skien, som selv har ostesmørbrød som spesialitet på kjøkkenet.

Istedenfor Gatemagasinet Asfalt, som han vanligvis selger, skal han i november og desember tilby kundene «Det rumler i magen», som er Asfalts nye kokebok.

Skepsis

Fredag møttes Skien og flere Asfalt-selgere fra Sola til lanseringsstart med middag og kake hos Lag A i Fredtunvegen. Alle var enige om at boken ser bra ut, men enkelte var urolige for hvordan det nye produktet vil slå an hos kundene.

– Jeg er litt redd for hvordan de vil reagere. Boken koster jo dobbelt så mye som bladet, sier Skien.

– Men jeg tror de får mye for pengene. Det kan være en bra julegave, sier Magnus Ullestad.

Selger Kjell Knutsen var mest skeptisk til noen av oppskriftene, som er hentet fra kjøkkenet til lokale restauranter som Ostehuset, The Shack og Charles & De.

– Is og salt hører ikke sammen. Det burde heller vært oppskrift på hvordan en får ribben sprø, sier han.

– Men tanken er jo at dette er en bok folk skal kunne bruke hele året, skyter Asfalt-journalist Hanne Høyland inn.

Stor interesse

Journalisten forteller at ideen om å gi ut en bok før jul kommer fra andre norske byer. I Trondheim og Oslo har gatemagasinene hatt svært god erfaring med å gi ut bøker før jul, istedenfor de vanlige bladene.

– Vi har veldig troen på at det skal slå godt an her óg. Det er ingen av de andre som har prøvd seg på kokebok før, sier Høyland.

Å få med bidragsytere fra hele Rogaland gikk mye lettere enn journalisten hadde forventet.

– Ingen har vært negative. Hvis noen har sagt «nei» så har det vært fordi de ikke har hatt tid, forteller Høyland.

Det vanlige Asfalt-magasinet, som kommer ut med nytt nummer annenhver måned, har pleid å inneholde en oppskrift og tilbakemeldingene på dette har vært veldig bra.

Dette var en av årsakene til at redaksjonen til slutt landet på å lage en kokebok. Mye tyder allerede på at avgjørelsen var riktig.

– Rekordmange har delt innlegget vårt om boken på Facebook, og da salget startet i Stavanger i går gikk det vanvittig bra, forteller Høyland.

I løpet av de første to timene ble det solgt over 200 eksemplarer. Selgerne får selv beholde halvparten av det boken koster.

Asfalt-selgerne Magnus Ullestad, Kenneth Skien, Kjell Knutsen og Merete Fuglestad håper på stor interesse for den nye kokeboken. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

Kan bli fast tradisjon

– Jeg tror det skal gå greit, sier selger Merete Fuglestad, når journalisten har fortalt om hvordan selgerne i Stavanger ble møtt med den nye boken.

Fuglestad har god erfaring med å selge Asfalt og pleier å stå utenfor Mega i Sola sentrum.

– Jeg har mange faste kunder som prater og lurer på hvordan det går, forteller hun.

At hun selv kommer til å prøve seg på noen av oppskriftene i den nye boken ser hun ikke bort ifra.

– Jeg liker å lage mat, og det var mye som så godt ut.

Dersom kokeboken blir en suksess blir det sannsynligvis ny bok fra Asfalt neste november.

– Da burde de laget en bok om alle selgerne, sier selger Kjell Knutsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...