Kjørte moped i narko-rus

Illustrasjonsfoto. Foto: Geir Arne Løland

En 60 år gammel mann fra Stavanger er i tingretten dømt for å ha kjørt moped i narko-rus på Sola.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

DOM: Det var i oktober i fjor at mannen ble observert utenfor Europris på Sandesletta på moped, hvorpå mopeden veltet slik at mannen havnet oppå mopeden. Et øyenvitne beskrev at mannen gikk rart da han forlot mopeden og gikk inn på Europris, og at han dessuten var våt på det ene benet som om han hadde tisset på seg. Øyenvitnet varslet politiet.

Ville på polet

Før politiet rakk å komme til stedet gikk den tiltalte ut fra Europris og ville kjøre videre til Vinmonopolet. Vitnet fikk overtalt den tiltalte til å ikke kjøre, og mannen forlot stedet til fots.

Mannen ble pågrepet i eget hjem en time senere, etter at politiet hadde fått opplyst på Vinmonopolet at mannen hadde forlatt stedet i drosje.

Mannen forklarte politiet at han ikke hadde tatt noe, men at han etter den aktuelle kjøreturen hadde tatt Rivotril-tabletter og drukket vin. På legekontoret endret han derimot forklaring til at Rivotril-tabletten var inntatt før kjøreturen, mens alkoholen ble inntatt etterpå.

Analyseresultatet av blodprøven tatt en time og 40 minutter etter kjøringen viste en alkoholkonsentrasjon på 1,71 i promille, og en betydelig mengde Klonazepam i blodet.

Dømt til fengsel

Mannen er i Stavanger tingrett dømt til fengsel i åtte måneder, og en bot pålydende 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. Straffeutmålingen ble så streng på grunn av at mannen er dømt for promillekjøring åtte ganger tidligere, og denne dommen blir dermed den niende promilledommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...