Sesongstart i håndball: Klar til å ta ansvar

Malin Holta er klar til å ta ansvar i eliteserien, og gleder seg til å få sesongen i gang. Foto: Charlotte Mæland

Malin Holta gikk ned et nivå da hun kom til Sola foran forrige sesong, men nå er hun klar for retur til Grundig-ligaen og klar for å ta ansvar for å holde Sola i eliteserien.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Hun var en av Solas beste spillere i fjor og er også en av spillere med stor erfaring fra det øverste nivået i Norge. Nå skal hun tilbake til eliteserien, der hun spilte for bare en sesong siden, og det gleder hun seg stort til.

– Jeg føler jeg har ventet på dette i et år nå, så jeg gleder meg. Jeg føler jeg er blitt tryggere siden den gang, jeg fikk mye tillitt i fjor og er klar til å ta ansvar i år.

– Føler du at det ligger mye ansvar på dine skuldre?

– Ja, jeg føler nok at det ligger litt ansvar hos meg. Jeg kjenner også på ansvaret om å prestere og dra med resten av gjengen, men samtidig føler jeg meg ikke alene om å ta ansvar. Men det er kjekt å føle på at jeg har litt mer ansvar også, for her er det rom for det, det var det kanskje ikke så mye av i Stabæk for min del. Jeg trives veldig godt med den oppgaven, sier Malin Holta.

Litt usikkerhet

Men hun er spent før sesongen starter på søndag mot Tertnes. Sola har knapt spilt treningskamper i oppkjøringen, så flere på laget er spente på hvordan de ligger an.

– Denne uken hadde vi litt dårlig tid følte jeg. Men vi fikk mer kamptrening da, og det trengte vi, for vi må komme i gang i kampsituasjon og få spilt sammen med de nye spillerne. Samspillet er ikke helt på plass, men det kommer seg, forklarer hun.

Den siste uken har Sola spilt to runder i cupen, første seier med ti mål mot Ålgård, så ventet Bryne i andre runde (en kamp som ble spilt etter Solabladet gikk i trykken) før det smeller på søndag. Men selv om noen brikker fortsatt må på plass foran sesongåpningen gleder hun og lagvenninnene seg til å starte opp.

– Stemningen er bra og det er mange som gleder seg og er litt spente. Noen har aldri spilt på det øverste nivået før, så de er spente på å spille der og se hvordan vi gjør det.

Godt rustet

Sommeren for Sola har vært preget av skader og landslagssamlinger. Sherin Obaidli brakk en tå, Heidi Samuelsen sliter med et kne samtidig som det også har vært litt smårusk. Obaidli når seriestart, men trener, Knut Ove Joa, tviler på at Samuelsen blir spilleklar med det første. Men med Elisa Christensen, Anna Bjørke Kallestad og Anne Christine Lode på plass er ikke Holta redd for at de ikke er forberedt.

– Jeg føler vi er godt rustet foran sesongåpningen. Vi er kanskje litt få folk, men de som er her er veldig bra og noen av oss har også erfaring og rutine fra eliteserien, så vi vet jo hva vi går til.

Hun gleder seg også til de tre nye spillerne får vist seg frem for publikum.

– Anne Christine er veldig ung, så for henne blir det veldig nytt å spille på så høyt nivå, men hun er kjapp og har et veldig bra skudd. Så har vi og Anna med venstrearmen, noe som er veldig godt å ha fått inn for da kan vi også spille på litt andre måter enn i fjor. Så er det Elisa som også er veldig kjekk å spille med. Hun er veldig flink til å spille opp oss andre og har et veldig bra trykk i spillet hennes, så dette er spennende spillere, forklarer Holta om de nye lagvenninnene.

Vil ta nivået

Personlig for Holta er det mye å glede seg til. Før sommeren ble hun kalt inn til rekruttlandslaget, hun ble soleklar toppscorer i 1. divisjon med 176 mål, 40 mål mer enn Leila Laksiri fra Rælingen. Men hun kjenner det også litt i magen før hun gjør comeback i eliteserien.

– Hva gjelder landslaget så vet en jo aldri hva som skjer, men jeg håper jo at jeg tar nivået og kan være aktuell, slik som jeg gjorde da jeg spilte i Stabæk. Så har jeg tenkt mye på at jeg må takle motgang, og det har jeg og snakket mye med Joa om. Det kommer ikke til å bli lett, men det er bare å forberede seg så godt som mulig. Så må jeg og gjøre meg klar for at jeg ikke bare kan skyte på gode nok sjanser, men ta de rette valgene.

– Blir du Solas skytter i år også?

– Det som er så morsomt er at jeg ikke ser på meg selv som skytter, selv om jeg kanskje var det i 1. divisjon. Det er helst Anna og Sunniva som er skytterne våre, så er jeg litt mer på sånn mellomdistanse. Men jeg kommer til å gå for de mest opplagte sjansene i år.

Går for toppscorertittelen

– Så du går ikke for toppscorertittelen i år også?

– Jeg får nok mer konkurranse i år. Hvem som skal kjempe med meg det kommer jo an på om vi holder oss skadefri og hvem som får spille, men Anna er en god kandidat og Heidi om hun blir skadefri.

Men det er offensivt hun føler laget fortsatt har litt å gå på. Mens Sola markerte seg med flere spillere høyt oppe på toppscorerlisten i 1. divisjon mener hun laget må bli bedre offensivt før de kan håpe på å tapetsere listen på samme måte i eliteserien.

– Jeg frykter litt at vi ikke skal få til angrepsspillet vårt. Jeg synes vi står bra i forsvar og kommer til å være gode på kontra, som alltid, men vi har kanskje ikke kommet skikkelig i gang med angrepsspillet vårt enda og da er jeg redd for at vi kan bli kontret i senk på grunn av feil vi selv gjør i angrep.

Mot Terntes på søndag får Sola sjekket hvilke justeringer de eventuelt må foreta seg. Men hun gleder seg.

– Det er perfekt å starte på hjemmebane og jeg håper det kommer mye folk både på søndag og også utover resten av sesongen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...