Kom hjem til ramponert motorsykkel

RIPER: Tanken hadde fått et ublidt møte med en skarp gjenstand da Odd Inge Nordtun skulle hente ting i garasjen. Foto: Privat

Odd Inge Nordtun kom hjem fra Nordsjøen til et sørgelig syn da han skulle se til motorsykkelen i garasjen. Uvedkommende hadde vært inne i garasjen og utført hærverk på sykkelen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

HÆRVERK: – Vi skulle reise på hytta, og jeg skulle ha tilhenger og forskjellige ting fra garasjen. Da oppdaget jeg at baklykta hang ut, og tenkte først at det måtte være ungene som hadde vært borti med syklene sine. Vi fant fort at det ikke stemte, syklene stod lenger fremme og ikke i nærheten av motorsykkelen, forklarer Odd Inge Nordtun til Solabladet.

Ved nærmere ettersyn kunne Nordtun se at sykkelen hadde fått skader flere steder.

– Baklyset var knekt av med store krefter, og skiltet var poppet ut av skruene. På tanken har de vært borti med en skarp gjenstand, og speilene var også skrapt opp, forklarer han.

Når Solabladet ringer har Nordtun nettopp vært hos verkstedet for å få taksering på skadene. Skadene som gjerningsmannen har påført sykkelen anslår han vil havne på rundt 20.000 kroner. I tillegg til andre bruksmerker og slitasje må Nordtun nå regne med å bruke rundt 45.000 kroner for å sette sykkelen helt i stand.

– Det er ubehagelig. Jeg jobber i Nordsjøen, hun er hjemme alene. Dette er ikke kjekt i det hele tatt, helt uvirkelig, sier Nordtun, som ikke har opplevd lignende tidligere siden han flyttet til Tananger i 2012.

Skuffet over politiet

Nordtun oppdaget skadene på en torsdag, men ettersom han stod på reisefot ble anmeldelsen levert påfølgende mandag. Da hadde han med seg en ukjent skrutrekker han fant på tomten mellom ham og naboen, en gjenstand han mistenker kan ha blitt brukt i hærverket.

– Jeg tok med meg skrutrekkeren og tenkte de kunne sikre fingeravtrykk. Da sa de at det ikke var en prioritet, og at de ikke kom til å gjøre noe med det. Jeg ble litt oppgitt. Jeg skjønner jo at det ikke blir noen storstilt etterforskning, men bare holdningen til hele greia var skuffende, sier han.

Foreløpig ser det ikke ut for at gjerningsmannen har borttatt noe fra eiendommen.

– Jeg kan ikke se noe er forsvunnet fra garasjen, jeg har i hvert fall ikke oppdaget noe enda. Noen har bare gått løs uten mål og mening, avslutter Nordtun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...