Lader opp til NM med konsert

Sola brass band skal sammen med flere lokale band varme opp til NM med konsert i kulturhuset. Foto: Arkivfoto

Sola brass band inviterer til konsert sammen med flere lokale korps.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sola Brass Band, Randaberg Musikkorps, Skeie Brass og Gjesdal Brass Band inviterer til konsert i hovedsalen i kulturhuset førstkommende onsdag.

Hvert korps skal presentere sitt bidrag til norgesmesterskapet som venter i Bergen til helgen.

– I år skal vi spille et stykke som heter "English Heritage" som er skrevet av George Lloyd, under ledelse av en engelsk dirigent som heter Garry Cutt. Han har vi hyret inn for å ta oss til NM i år, sier May-Rita Sel fra Sola Brassband.

Det er fri entré til arrangementet.

For 40. gang

NM i brass arrangeres i Grieghallen i Bergen, og i år er mesterskapet det 40. i rekken. 76 korps fra hele landet deltar.

– Arrangementet omfatter både topp og bredde. Her møtes dyktige korps på alle nivåer til musikalsk kappestrid i en vennlig atmosfære. Grieghallen tilbyr en flott ramme, både for musikalske opplevelser og som sosial møteplass for deltakerne, sier musikksjef i NMF, Harald Eikaas i en pressemelding.

Sola Brassband har vært med så lenge korpset har eksistert. De startet først i 2. divisjon, spilte seg oppover til 1. divisjon, og har i mange år deltatt i elitedivisjonen.

Brassbandet skal spille i 1. Divisjon.

– Vårt mål er å holde oss i topp 1. divisjon, resultatmessig. Dette er også forventingene våre, og håpet vårt for i år, sier Sel.

Musikkorpsenes år

Regjeringen har bestemt at 2018 er Musikkorpsenes år, og derfor blir det noen ekstra markeringer i Grieghallen. Norges Musikkorps Forbund (NMF) har laget en ege jubileumsbok som lanseres under arrangementet, og det vil også være en egen fotoutstilling som hyller korpsmiljøet.

Festkonserten spilles av Sjøforsvarets Musikkoprs lørdag kveld. Det er første gang et janitsjarkorps spiller på festkonserten under NM i brass.

Hvis noen ønsker å se brassbandet i sving hjemmefra, så skal hele konkurransen streames på "livestream.com". Sola Brassband spiller tidlig lørdag formiddag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...