Lag pizza på grillen

Ved hjelp av en pizzasten og høy varme kan du lage ekte italiensk pizza hjemme. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

Til og med italienerne skal slite med å lage en bedre pizza enn denne.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Ved hjelp av en grill med lokk og en pizzastein, kan du lage en knakende god pizza utendørs i sommer. Fordelen med å bruke grillen er at du oppnår enda høyere varme enn du vanligvis gjør i en stekeovn. Og er det én ting du trenger for å lage skikkelig god pizza, så er det nettopp varme.

Husk å bruk en pizzastein som tåler grilling. Jeg har selv ”sprengt” to steiner før jeg kjøpte en Weber-stein.

Selv griller jeg med gass, men kullgrill funker minst like bra. Bare sørg for at kullet er jevnt fordelt under steinen.

Pizzadeig (nok til 3 italienske pizzaer)

ca 5 dl pizzamel

1/2 pakke tørrgjær

1/2 ts salt

2 dl vann

1/2 dl olje

Slik gjør du: Bland det tørre i en bolle. Hell på vann og olje og elt godt (minst 10 minutter). Deigen skal være smidig og fin. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1,5-2 timer. I mellomtiden kan du lage pizzasausen. Når deigen nærmer seg ferdig hevet legger du pizzasteinen på grillen og fyrer opp.


Pizzasaus(nok til ca 4 pizzaer)

1 boks hermetiske tomater (gjerne Mutti sine)

2 hvitløksfedd, hakket

1/2 ss salt

1/2 ss sukker

2 ss olivenolje

1 neve fersk basilikum

Slik gjør du: Hiv alle ingrediensene i en bolle og mos med stavmikser. Det kan godt være litt biter igjen.

Pizzafyll:

Bruk det du liker best. Mitt favorittfyll er 
tomatsaus, fersk mozzarella, spekeskinke og fersk chili, toppet med ruccola, ristede pinje-
kjerner og revet parmesanost etter steking.

Husk å bruke en pizzastein som er tilpasset grilling. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

Stekingen:

Legg pizzasteinen på en kald grill og fyr opp. Det bør bli så varmt som mulig før du begynner stekingen, helst over 300 grader. Del deigen i tre deler. Kjevl hver del ut i sirkel på et bakepapir. 


Husk at deigen må være litt mindre enn selve steinen. 
Legg på tomatsaus og ost. Jeg venter ofte med de øvrige ingrediensene til pizzaen nærmer seg ferdigstekt. Når jeg lager pizza med spekeskinke legger skinka på helt i slutten av stekingen.

Når grillen og steinen er varm nok, gjelder det å være kjapp på labben. Ta av lokket og flytt pizzaen over på steinen. Det er lettest om du legger den på med bakepaipret, men dette må du fjerne igjen etter ett minutt eller to.

Å fjerne papiret er en lett operasjon ved hjelp av en stekespade. Vær så kjapp du kan, slik at minst mulig varme forsvinner mens lokket er åpent. Legg lokket på igjen og hold deg i nærhet av grillen for stekingen går kjapt.

Mine pizzaer trengte cirka 5 minutter på å bli ferdige på ca 300 grader. Når du mistenker at den nærmer seg klar, sjekker du undersiden av bunnen. Begynner den å bli gylden er pizzaen ferdig. Flytt pizzaen over på et serveringsbrett og server umiddelbart med favoritt-toppingen din.

Stort bedre enn dette blir det ikke. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...