Lekeplass med egen rakett?

Anna Meling, Audun, Elvira Selvik Nygaard, Martine Dahl Berg Johnsen, Liam Gabriel Hermundstad, Vegard Aarflot og Tomine Selvik Nygaard gav ordfører Ole Ueland en hel bunke med gode forslag til nye lekeapparater. Foto: Linn Iren E. Nilsen

Barna tegnet 112 forslag til hvordan lekeplassen ved Vardevegen kan bli kjekkere. Forslagene ble gitt til ordføreren.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Vi savner en rutsjebane, sa barna som hadde invitert ordfører Ole Ueland (H) til å besøke lekeplassen deres onsdag denne uken.

Barna overrakte ordføreren en perm som bestod av 112 ulike tegninger til forslag om hvordan lekeplassen bør se ut. Den store lekeplassen ligger mellom Vardevegen og Kløvervegen på Sola, og er et populært sted for både barna i nærområdet og for fire barnehager som ligger i gåavstand. Både barna som bor i nærheten og barn fra barnehagene hadde bidratt med tegningene.

– Jeg har til og med tegnet raketter, sier Vegard Aarflot (5).

Slik ser Vegard Aarflot (5) for seg at snurre-raketten skal se ut. Foto: Linn Iren E. Nilsen

Løver og lekestativ

Det var Varden Vel som tok initiativet til å få barna til å tegne forslag til nye lekeapparater.

– Vi savner apparater som passer for de yngre barna. De klarer ikke å klatre i lekestativet som står her nå. Vi tenkte at det beste er om barna kommer med forslagene sine selv, sier Anne Mette Hermundstad, leder i Varden Vel.

I tillegg til forslaget om raketter var det et forslag om løver, men også av mer tradisjonelle installasjoner.

– Mange har tegnet et enkelt lekestativ med rutsjebane, sier Hermundstad.

Hun forteller at det har vært et generasjonsskifte i nabolaget de siste årene, og at det nå bor mange småbarnsfamilier i området.

– Vi ønsker at lekeplassen skal være et kjekt sted hvor det som går hjemme med de yngste barna kan møtes på dagtid, sier hun.

Anna Meling (12) ønsker seg en rutsjebane på lekeplassen. Foto: Linn Iren E. Nilsen

Kan ikke love noe

Ordføreren hadde sansen for at barna viste initiativ. Han kunne likevel ikke love dem at lekeplassen vil få flere lekeapparater med det første.

– I år er det fire større lekeplasser som skal oppgraderes. Denne lekeplassen er dessverre ikke en av dem, men jeg skal ta med meg forslagene deres videre. Kanskje vil det være nok igjen på budsjettet til å kjøpe et nytt lekeapparat. Hvis ikke må vi prøve å få det til neste år, sier Ueland.

Kan søke om penger

Lekeplassene som skal pusses opp i år ligger på Risnes, Skadberg, Grannes terrasse og i Mostunvegen. Kommunen har de siste årene lagt ned flere mindre lekeplasser og valgt å satse på de større lekeplassene.

– Det er mye lettere å vedlikeholde de store, fremfor mange små, sier ordføreren.

Han legger til at ivrige vellag, som ønsker å pusse opp lekeplassene sine selv, kan søke om økonomisk støtte hos kommunen.

– En kan få støtte til mindre ting som for eksempel maling eller påfyll av sand i sandkassene, sier Ueland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...