Lokalt stortalent med plateslipp

Pressefoto. Foto: Silje-Ellin Andal

I tre år har Emilie Wetteland (19) skrevet sangtekster nærmest hver eneste dag. Nå har sangtalentet fra Sola samlet de beste, og gir snart ut sitt aller første album på Spotify og iTunes.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

KULTUR: I tre år har Emilie Wetteland (19) skrevet sangtekster nærmest hver eneste dag. Nå har sangtalentet fra Sola samlet de beste, og gir snart ut sitt aller første album på Spotify og iTunes.

Det hele begynte i en alder av ni, fra scenekanten på Sola Kulturhus. En jentunge med stor selvtillit, og som elsket at alle øyne var rettet mot nettopp henne, sang med en spe, lys, men vakker og klar sangstemme for sitt aller første, store publikum.

Det var først da det gikk opp for henne.

– Jeg kunne jo faktisk synge, og jeg elsket oppmerksomheten, sier Emilie Wetteland, som ti år senere har utviklet seg til å bli et stort sangtalent med en svært spennende sangstemme.

I en musikalsk familie har store deler av oppveksten til det nå 19 år gamle talentet gått til å utfolde sitt musikalske talent. Samtidig har sceneerfaringen og interessen for musikk stadig vokst seg større.

Hun har deltatt på UKM fire ganger, vært med på Fylkesmønstringen ved tre anledninger, og en gang på landsmønstringen. Hun har også sunget i bryllup, begravelser, i skolesammenhenger og på ordførerens møter.

Nå har Emilie tatt enda et steg. De siste tre årene har nemlig 19-åringen skrevet sine egne tekster og komponert egne melodier, og i disse dager er hun i ferd med å gi ut sitt aller første album.

Albumet har fått navnet «Waiting for the hurricane», og lanseres 8. juni på musikkstrømmetjenestene Spotify og iTunes.

Skrev nye sanger hver dag

– Å skrive sangtekster kom liksom helt naturlig for meg. Det gikk fra at jeg skrev en låt i uken, til to-tre nærmest hver dag. I løpet av disse årene har jeg samlet opp så mye materiale at jeg følte det var på tide å gjøre noe med det, sier Emilie, sittende i det lille musikkstudioet på Sølvberget.

Det er her 19-åringen har tilbrakt utallige ettermiddager og kvelder på å spille inn sitt første album, sammen med musikkprodusent Trond Vold.

Nå har sangeren brukt et år på å velge hvilke ti sanger hun vil ta med i albumet, og siden november har hun drevet med innspilling sammen med musikkprodusenten. Likevel er det mye arbeid som gjenstår.

– Albumet er nok ikke klart før tett opp mot utgivelsesdagen. Detaljene er viktige, poengterer Emilie, som gleder seg til albumet er komplett.

- Det blir spennende. Jeg håper at de som velger å høre på musikken min får noe ut av det personlig, at de kan kjenne seg igjen i ulike situasjoner. Derfor er ikke forventningene mine at svært mange skal høre på, men heller at de som hører på nyter musikken, sier det jordnære talentet, som likevel tror responsen blir stor.

Utgivelsesfest på Cafe Sting

Uten å røpe for mye kan Emilie fortelle at albumet kommer til å preges av musikksjangrene pop, ballade og elektronisk dansemusikk. Selve tekstene veksler mellom å være abstrakte, med rom for tolkning, mens andre er mer direkte, hvor budskapet i sangen kommer tydelig fram.

- Alt jeg har skrevet er basert på opplevelser og tanker, enten det er mine egne eller noen andres. Inspirasjonen kommer fra alt som skjer rundt meg, og hvert ord velges med omhu, forteller Emilie.

Hvilke tema som preger sangene gjenstår imidlertid å høre på utgivelsesdagen.

Eller 9. juni, når artisten inviterer til utgivelsesfest på Café Sting i Stavanger.

– Da skal jeg synge åtte av sangene fra albumet. Jeg ser for meg at det blir en stor fest med mange publikummere. Jeg håper jo at også de som ikke kjenner meg tar sjansen på å møte opp. Det blir en lang fest hvor jeg vil ta meg tid til å bli kjent med nye mennesker, sier hun.

Tar karrieren som den kommer

For Emilie er artistkarrieren såvidt i gang, men selv om hun nå tar et stort steg ved å gi ut sitt eget album, våger hun ikke å spå hvor langt sangstemmen kan ta henne.

- Jeg vet bare at jeg skal gjøre alt jeg kan for å nå så langt som overhodet mulig. Jeg er fornøyd uansett hvor det stopper, og er veldig tilfreds med å spille inn mitt første album. Med andre ord tar jeg det litt som det kommer. Om lytterne liker det de hører, så skal de få mer, avslutter Emilie.

For oppmerksomheten hun likte så godt som liten, elsker hun enda, og hun kribler fremdeles etter å holde mikrofonen i hånden fra kanten av en scene, foran et storslått publikum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...