Lørdag kan du oppleve mini-airshow

AKROBAT-FLY: En Extra 300s ankommer Stavanger lufthavn Sola fredag ettermiddag. Foto: Geir Arne Løland

I dag og i morgen kan du se luftakrobatikk over flyplassen i forbindelse med NM-veka.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

FLY: NM-veka innebærer også konkurranser i det luftige element, med både fjernstyrte og bemannede farkoster i aksjon. Dagen i dag inkluderer tre luftige sporter, herunder kunstflyvning med modellfly (F3A-klassen), presisjonsøvelser med fallskjerm og akrobatikk med motorfly.

Fredag og lørdag blir det flyvning med akrobatikkfly av typen Extra 230, Extra 300 og Slick 360. Tre fly, enda flere piloter, skal i helgen konkurrere om tittelen som norgesmester i akrobatikkflyvning. De som ønsker et mini-airshow kan dermed ta turen til flyplassgjerdet fredag og lørdag.

– Akrobatikkflyvning er definitivt publikumsvennlig. Selve konkurransen blir gjennomført vis-á-vis spotterplattformen på Sola. Det er veldig god sikt til det som foregår for de som står på østsiden av Hovedredningssentralen, og det blir god plass til både biler og folk, opplyser stevneleder for konkurransen, Håvard Vetrhus.

Eksakte klokkeslett er vanskelige å sette på grunn av det skiftende været, men ifølge Vetrhus tas det sikte på flyvning fra 13-14 tiden fredag og utover, og lørdag etter lunsj. I utgangspunktet er det lagt opp til trening fredag og konkurranse lørdag, men det er ikke utelukket at det kan bli konkurranse også fredag.

Vetrhus anbefaler interesserte til å følge med på NM-vekas offisielle nettside for nærmere informasjon.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...