Har skrevet bok om mat og natur langs Nordsjøvegen

Har skrevet bok om mat og natur langs Nordsjøvegen

Publisert:

Solastranden gård, Strandhuset på Ølberg og Hangus er med i Jon Berg sin nye mat- og reisebok.

Fiskesuppe

Fiskesuppe

Publisert: - Oppdatert: 08.10.2018 kl 15:41

-

Saltbakt og røkt rødbetetartar

Saltbakt og røkt rødbetetartar

Publisert: - Oppdatert: 08.10.2018 kl 15:55

-

Hekkan-gründer hadde aldri planer om å bli kokk

Hekkan-gründer hadde aldri planer om å bli kokk

Publisert:

Helt siden Ole Dysjaland (35) var liten har han stått over grytene mens moren har laget mat, men å bli kokk skulle han aldri bli.

Slik får du mye ut av maten

Slik får du mye ut av maten

Publisert:

– Restemat trenger slett ikke å være kjedelig. Heller tvert imot, sier Ann-Therese Bærheim.

Salget av denne frukten har eksplodert her til lands

Salget av denne frukten har eksplodert her til lands

Publisert: - Oppdatert: 17.09.2018 kl 21:44

Avokado kom til Norden allerede mot slutten av 60-tallet, men det er første det siste tiåret at salget av frukten med den nøtteaktige smaken har tatt helt av her til lands. For ja, det er faktisk en frukt.

Bøndene ønsker nye sorter velkommen

Fremtidens landbruk:

Bøndene ønsker nye sorter velkommen

Publisert:

Sommeren var fantastisk for de fleste av oss, for bøndene var den kanskje mest utfordrende. Hvordan skal bonden imøtekomme et hardere klima?

For en matfest!

Stort bildegalleri:

For en matfest!

Publisert: - Oppdatert: 26.09.2018 kl 09:47

Sola Smaksfest 2018 trakk på nytt tusener av solabuer og tilreisende til matfest i Solakrossen. Se Solabladets store bildegalleri her.

Kjapp, sunn og lekker hverdagsmat

Kokkens oppskrifter:

Kjapp, sunn og lekker hverdagsmat

Publisert:

Kjapp og sunn mat trenger ikke være dyrt eller kjedelig. Solabladet har fått kokk Thomas Faa til å dele noen av sine oppskrifter med våre lesere.

Og slik blir pølsen laget

Og slik blir pølsen laget

Publisert:

Rett ved Sola ungdomsskole lages det skikkelige tyske pølser. De er så autentiske at de blir sendt tilbake.

Sur-salt sjømatsuppe krydret med gremolata

OPPSKRIFT:

Sur-salt sjømatsuppe krydret med gremolata

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2018 kl 14:42

Prøv deg på en fillipinsk sjømatsuppe.

Kjøttbonden som er lei av «biffhysteri»

Kjøttbonden som er lei av «biffhysteri»

Publisert: - Oppdatert: 26.09.2018 kl 09:46

Joar Haga mener folk burde spise mindre kjøtt. – Men når de først spiser det kan de unne seg noe skikkelig, sier han.

Fasit: Gjett lunsjen

Fasit: Gjett lunsjen

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2018 kl 20:04

Gjettet du riktig på Gjett lunsjen?

Renaa kommer til flyplassen

Skal bidra til mat-mangfold:

Renaa kommer til flyplassen

Publisert:

Torill og Sven Erik Renaa er opptatt av kortreist mat, laget fra bunnen av. Dermed passet det perfekt å være en del av flyplassens «Det spiselige Solaløftet».

Slik lager du sommerens trend-drink

Slik lager du sommerens trend-drink

Publisert:

Får du besøk av en vordende mor eller en utnevnt sjåfør? Da kan du imponere og glede dem med en mocktail.

Kos deg med krydret påskesuppe

Kos deg med krydret påskesuppe

Publisert:

Denne suppen har en spennende smak av pastinakk og krydderier. Toppet med sprøstekt spekeskinke ble den ekstra god. Ungene likte den også.

Auduns tips til mat du kan lage på bålet

Mat til påsketuren:

Auduns tips til mat du kan lage på bålet

Publisert:

Audun Salte gir deg to av hans beste oppskrifter på god og næringsrik turmat.

Ønsker 18 års aldersgrense på energidrikk

Forbrukerrådet:

Ønsker 18 års aldersgrense på energidrikk

Publisert:

Mens tre halvlitere med øl sannsynligvis får ungdommen brisen, kan tilsvarende mengde med energidrikk i verste fall ta liv. Likevel selges energidrikk til unge nærmest ubegrenset. Dette vil Forbrukerrådet ha slutt på, og ønsker samme aldersgrense på energidrikk som på alkoholholdig drikke.

Sunn snaddermat

Oppskriften:

Sunn snaddermat

Publisert:

Dette er så sunt at du kan spise det så ofte du vil.

Mammas fruktblanding

Oppskriften:

Mammas fruktblanding

Publisert:

En boks med fruktcoctail kan brukes til mye, og den er kjempegod til kjøtt og grillmat. Bare prøv.

Piroger med kjøttfyll

Oppskriften:

Piroger med kjøttfyll

Publisert:

Etter julens store middager med rikholdig tilbehør, kan det være greit med noe enkelt.

Slik «nailer» du nyttårskalkunen

Slik «nailer» du nyttårskalkunen

Publisert:

Denne kalkunen er så saftig at den til og med gir avholdsfolket en fuktig kveld.

Kokt hummer med urtesalat og aioli

Kokt hummer med urtesalat og aioli

Publisert:

Denne hummeren kan enten være forrett eller spille hovedrollen under nyttårsmiddagen, eller en av juledagene.

Myhrvolds riskrem

Myhrvolds riskrem

Publisert:

Deilig riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler.

Mesterkokkens pinnekjøtt

Mesterkokkens pinnekjøtt

Publisert:

Når det gjelder pinnekjøtt er det mange meninger og tradisjoner på hvordan dette gjøres, men jeg har noen små, enkle kjøreregler som funker hver gang.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...