Ribbe med sprø svor-garanti

Ribbe med sprø svor-garanti

Publisert:

Mesterkokk Andeas Myhrvold spiser alltid ribbe på julaften og garanterer sprø svor med denne oppskriften.

Torsk i forkledning

Oppskrift:

Torsk i forkledning

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2017 kl 10:18

– Denne retten smakte helt nydelig. Til og med ungene ga full terning, sier Ann-Therese Bærheim.

Tantes karrisild

Oppskrift:

Tantes karrisild

Publisert:

Dette er en god, gammel oppskrift fra ei kjøkkenglad tante tilbake fra 60-tallet.

Saus med sting

Oppskrift:

Saus med sting

Publisert:

Trenger helgeburgeren å «spices» opp litt? Lag din egen barbeque-saus.

«Kraftig» soppsuppe i en fei

Helgeoppskriften:

«Kraftig» soppsuppe i en fei

Publisert:

På jakt etter noe kvess en kald novemberkveld? Prøv denne.

Hva har skjedd med denne gulrota?

Hva har skjedd med denne gulrota?

Publisert:

For andre gang på ett år har Fred Terje Vik kommet over en «flerfingret» gulrot på Rege. Hvorfor blir gulrøttene slik?

Rullende restauranter er eldre enn bilen

Rullende restauranter er eldre enn bilen

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 10:36

Hypen er ny, men konseptet er gammelt. Food trucken har røtter helt tilbake til Det ville vesten.

Meierisjefen tok sommerjobb ved tappelinja

Meierisjefen tok sommerjobb ved tappelinja

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2017 kl 10:11

Gunn-Solvor Røysland steppet inn ved tappelinja i sommer. Hun har merket stor endring siden hun begynte ved Sola-meieriet i 1986.

Mesterkokken på Ølberg vil ikke lage jålete mat

Mesterkokken på Ølberg vil ikke lage jålete mat

Publisert:

Andreas Myhrvold (37) vil at folk skal kjenne igjen maten han serverer dem.

Har du kontroll på uttalen?

Har du kontroll på uttalen?

Publisert:

Vi tar til oss matretter fra alle verdenshjørner, og da er det ikke like lett å holde tunga beint i munnen på uttalen.

Fra Sola til Arktis

Fra Sola til Arktis

Publisert:

Audun Salte (26) pakket kofferten og flyttet fra Sola til Svalbard for å drive med lidenskapen sin; friluftsliv.

Lokalmat-sentralen på Grannes

Lokalmat-sentralen på Grannes

Publisert:

Hos spesialgrossisten Tor Hodnes på Grannes selges lokalprodusert mat og drikke til hele fylket.

Surströmming, snegler og svidde burgere

Solabuens matminner:

Surströmming, snegler og svidde burgere

Publisert:

Hva er det mest spenstige solabuen har smakt og når gikk det skeis på kjøkkenet? Vi har hørt med folket.

Ann-Therese bruker mat som medisin

Mattrender:

Ann-Therese bruker mat som medisin

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 10:00

En av de store trendene er mat som medisin. Ann-Therese Bærheim på Skadberg er en av dem som sverger til dette.

– Jeg liker god mat og fornøyde dyr

Bondelagslederen:

– Jeg liker god mat og fornøyde dyr

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 08:43

Bondelagsleder Kenneth Ueland lar seg ikke påvirke av hva som er trendy eller ei når det kommer til mat. Spør du ham er gjerne det enkle det beste.

– Disse mattrendene følger vi nå

Forskeren:

– Disse mattrendene følger vi nå

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 11:26

Fra etterkrigstidens spartanske tilstander via mikromat og frossenpizza, til taco, tapas, sushi og økologisk, kortreist mat. Hva avgjør hva vi setter på bordet, og sier det noe om hvem vi er?

Lag din egen chiliolje

Lag din egen chiliolje

Publisert:

Å dryppe chiliolje over god mat gir det hele et ekstra piff, og denne passer spesielt godt på pizza og pasta.

Iskald mojito-granita

Iskald mojito-granita

Publisert:

Denne kan du servere som velkomstdrink, hvilerett, dessert, eller bare nyte på terrassen når som helst.

Lag pizza på grillen

Lag pizza på grillen

Publisert:

Til og med italienerne skal slite med å lage en bedre pizza enn denne.

Enkel S'mores-iskrem

Enkel S'mores-iskrem

Publisert:

«S’mores» er en populær søtsak amerikanerne lager ved å grille marshmallows, og så putte den mellom to kjeks sammen med en bit sjokolade. Her er oppskriften på en utrolig god iskrem-versjon.

Dette bør du gjera i London

Reiseskildring:

Dette bør du gjera i London

Publisert: - Oppdatert: 22.05.2017 kl 14:39

Dropp shopping, musikal, fotballkamp og Madame Tussauds. Det er så mange andre ting å gjera i London. Spesielt om du er svolten.

Dette brødet kan du lage ferdig på tur

Dette brødet kan du lage ferdig på tur

Publisert:

Dette brødet kan du lage i stekeovnen, legge på grillen eller varme over et bål. Det er sprøtt utpå, supersaftig inni og har masse smak. Bruk det som tilbehør eller spis det som eget måltid. Server gjerne med 
iskaldt øl.

Verdens beste grytebrød

Verdens beste grytebrød

Publisert:

Det brødet er det beste jeg har smakt. De krever minimalt med innsats, men lang hevetid. 
Resultatet blir et supersaftig brød med knasende skorpe.

«Frik» ut med en slik i påsken

«Frik» ut med en slik i påsken

Publisert:

Kos deg med en overdådig «Freakshake» i påsken. Less på så mye tilbehør du bare orker.

Stor test av påskegodteriet

Stor test av påskegodteriet

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 08:57

Testpanelet i påskegodteri-testen var stort sett enige om hva som burde få plass i påskeegget og ikke.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...