Medaljerush for Anne Vilde og Helle

Anne Vilde og Helle Tuxen tok det meste av medaljer under NM i Bergen i helgen. Foto: Privat

Tuxen-søstrene viste at de er i en klasse for seg under NM i helgen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 16:38

STUP: Søstrene Anne Vilde og Helle Tuxen tok alt som var av medaljer under NM i stup i Bergen i helgen.

— Det ble en positiv overraskelse, sier Anne Vilde Tuxen (19).

Til sammen vant de alt

NM var hennes andre offisielle konkurranse som seniorturner. I helgen vant hun gull i alle finalene; både 1 meter, 3 meter, tårn og synkron 3 meter og tårn. Det er dette hun og søsteren har trent på, og under NM viste de hele Norge at de er i en egen klasse sammenlignet med de andre norske utøverne.

Tre år yngre Helle vant alle forsøkene i det som kalles allround. Søsteren fikk sølv i forsøkene. I finalene ble det sølv på tårn og tre meter og gull på synkron 3 meter og tårn på Helle. På grunn av en miss fikk hun fjerdeplass på 1 meter.

— Å vinne alle forsøkene er en gullmedalje bare dét, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at hennes mål var å slå Anne Vilde.

— Jeg klarte det i forsøkene. Hun slo meg i finalene, oppsummerer hun.

— Jeg trodde Helle skulle ta meg noen ganger, men jeg har tross alt tre år mer erfaring enn henne, sier Anne Vilde.

Konkurrenter og bestevenner

Søstrene Tuxen er hverandres største konkurrenter, men også hverandres største støttespillere.

— Før hadde jeg Rikke (eldre søster,red.anm.) å måle meg mot, men da hun ga seg, fikk jeg Helle. Vi pusher hverandre og det er viktig for oss begge, sier Anne Vilde.

— Vilde er veldig viktig, hun kjenner meg så godt, og hun er den jeg forsøker å slå. Det gjør meg hele tiden bedre, sier Helle, og legger til at de to ikke kan spille kort en gang uten at konkurranseinstinktet slår inn.

Snart skal hun for aller første gang reise på turnering uten søsteren, treneren (faren, red.anm.) og familien. Hun skal til Frankrike om to uker for å delta med landslaget på sjunasjoners turnering.

— Det blir rart å klare seg selv, sier hun.

Stadig på reisefot

Anne Vilde på sin side har ingen umiddelbare planer om å delta i en ny turnering med det første.

— Det er opp til landslagssjefen, men jeg skal i alle fall bruke året til å trene mye styrke. Etter at jeg nå er blitt senior er stupene vanskeligere og jeg vil bli sterkere, sier hun.

Helle er fortsatt juniorstuper i klasse 16-18 år, men hun fikk levert noen stup på seniornivå under NM.

— Det var kjekt å se at jeg kan klare det, og det er noe jeg er stolt over, sier hun.

Helle sier hun lærte mye om hva hun må trene mer på. Familien Tuxen benytter det meste av sin fritid til trening. Etter som det mangler gode nok fasiliteter for stup i Rogaland, blir det mye reising.

— Vi er mye i Kristiansand og i Bergen. Vi skal også trene snart i Berlin. Der er fasilitetene kjempegode, sier Anne Vilde Tuxen.

Medaljer til Valheim-brødrene

i NM i helgen deltok også brødrene Eirik og Espen Valheim. Eirik fikk sølv i tårn forsøk og 3 meter finale, samt bronse i 3 meter forsøk, 1 meter forsøk, tårn synkron og 3 meter synkron. Espen Valheim kom hjem med gull i 1 meter finale, og sølv på 1 meter forsøk, 3 meter synkron og tårn finale.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...