Mener det er nok parkeringsplasser på flyplassen

Et knapt flertall i fylkesutvalget sier ja til privat parkeringsanlegg ved flyplassen. Mindretallet mener det allerede er nok plasser på flyplassen. Foto: Helene Pahr-Iversen

— Skal vi få flere til å reise kollektivt til flyplassen kan vi ikke etablere flere parkeringsplasser, mener Anja Berggård Endresen (V).

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Venstre-politiker Anja Berggård Endresen sitter i fylkesutvalget som i dag behandlet saken om etablering av 750 langtidsplasser på Vaulaberget ved flyplassen. Det er det private parkeringsselskapet Sandfærhus Parkering AS, som blant annet drifter parkeringsplasser på flyplassene i Trondheim og Bergen, som siden 2010 har forsøkt å etablere seg på Sola.

— Vi argumenterer både for jordvern og for at dette strider mot målsettingen om økt kollektivreising til og fra flyplassen, sier Berggård Endresen.

Vil fremme innsigelse

Men i denne saken tilhører hun mindretallet. Frp fremmet forslag om å tillate parkeringsplassene, noe som fikk støtte av Høyre og KrF. Åtte mot sju politikere i fylkesutvalget sa dermed ja til det private reguleringsforslaget om parkeringsplasser på Vaulaberget, som også innebærer ventehall og shuttletransport bort til terminalen.

Innstillingen fra fylkesrådmannen var å fremme innsigelse mot planen, noe som ble gjort da Sandfærhus Parkering AS forsøkte seg på en tomt på Kirkesola for seks år siden. Argumentene fra fylkesrådmannen, fylkesmannen og fra mindretallspolitikerne i Sola var den samme som i dag: Flere parkeringsplasser strider mot målet om økt kollektivreising.

Vil ødelegge parkeringsmonopolet

Men også den gangen sto Høyre, KrF og Frp på parkeringsselskapet sin side, og saken gikk til mekling og videre til Miljøverndepartementet. Departementet sa nei til parkeringsplanene, men Sandfærhus Parkering ga ikke opp. Denne gangen velger fylkesutvalget ikke å fremme innsigelse.

Det er Frp som mer enn noen har frontet denne saken, først og fremst fordi de vil parkeringsmonopolet til Avinor på flyplassen til livs. For mindretallet handler det om å legge til rette for mer bilbruk i stedet for bruk av buss.

— Vi etterlyste også en handlingsplan for kollektivdekningen på flyplassen, og vi håper den snart kommer, sier Anja Berggård Endresen.

Reiseundersøkelser viser at kollektivandelen på Sola er langt dårligere enn hva den er ved de andre regionale flyplassene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...