Mens barnehagen var samlet inne i lavvoen, oppdaget de flammer i pipa

Brannvesenet kom til stedet og sørget for å slukke ordentlig. Foto: Anette Helleland

– Jeg er imponert over hvor rolige og flinke ungene var, sier Ann Elin Hermansen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2018 kl 20:13

En gruppe på 11 barn fra Hålandsmarka barnehage var sammen med et par voksne på utflukt til barnehagens lavvo inne i Hålandskogen.

Inne i trelavvoen har de både vedovn og tenner levende lys. Denne dagen var det en gruppe 3- og 4-åringer som var med.

Plutselig kikker ped. leder Hermansen opp i pipa og oppdager flammer.

– Det var ikke røyk inne i lavvoen eller noe veldig dramatisk, men jeg visste umiddelbart at vi måtte få ungene ut, sier Hermansen.

Ingen øvelse

Ingrid Skipenes Larsen tok med seg barna ut og stilte dem på rekke, slik de har øvd på, mens Hermansen tok pulverapparatet fatt.

– Noen av ungene var opptatt av at de måtte få med seg luer og yttertøy, men det var vi tydelige på at vi ikke hadde tid til. Vi måtte understreke at det ikke var noen øvelse denne gang, forteller Hermansen.

De voksne sørget for å få varslet brannvesenet, og barnehagestyrer Annette Helleland kom opp for å hjelpe til.

– Vi rykket ut med én bil og fant at det var noe røyk igjen i pipa. Vi la ut utlegg og fikk slokket de flammene som var igjen. Det er meldt videre til brannforebyggende at lavvoen bør sees nærmere på for å se om det kan være noe med konstruksjonen, sier vaktleder Gaute A. Larsen i Rogaland brann og redning.

Rolig stemning

De tre voksne er imponert over hvor flinke ungene var til å følge beskjeder og holde seg rolige.

– Alle barna var rolige og flinke, selv om noen kjempet litt tappert mot tårene. De syntes det var kjekt igjen da vi kunne heie på «brannmann Sam» mens brannfolkene gjorde sin del av jobben, sier Helleland.

Beholdt roen: Ingrid Skipenes Larsen, pedagogisk leder Ann Elin Hermansen og styrer Anette Helleland roser ungene for at de var så rolige og flinke å følge ordre. Foto: Line Viste

– Jeg tror ungene syntes det var ganske stas at de fikk se en ekte brannbil parkert borte i veien, sier Hermansen.

Også politiet kom til stedet, og de roste både barn og voksne for at det var så rolig stemning.

Må bygge nytt tak

Lavvoen er laget fra et ferdig byggesett, og barnehagen vil nå se på om det er noe ved konstruksjonen som gjør at de kan reklamere.

Nå går det i hvert fall en stund før barnehagen kan benytte lavvoen igjen.

– Vi må bygge nytt tak, så det kan nok ta litt tid, sier Helleland.

De voksne har erfart at branntrening kommer godt med.

– Jeg var glad for at jeg beholdt roen og visste akkurat hva jeg skulle gjøre. Det vil si, jeg beholdt roen der og da, men kommer nok til å kjenne på det i kveld, sier Hermansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...