Mister førerkortet for alltid

Foto: Illustrasjonsbilde

En mann kjørte i 
alkoholpåvirket tilstand på en vei i Sola og kjøreturen endte i et krasj. Nå har han mistet førerkortet for alltid.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

27-åringen fra Figgjo møtte i retten forrige uke. Hendelsen skjedde tilbake i 2013. Da kjørte mannen i alkoholpåvirket tilstand på en vei i Sola. Mannen kjørte i alt for høy hastighet og bilen kom ut av kontroll.

Kjøreturen endte på et jorde etter at bilen var blitt kastet rundt i luften flere ganger. Både føreren og passasjeren i bilen var blitt kastet ut av bilen, mens den snurret rundt.

Passasjeren fikk store skader og ble innlagt på sykehus i en måned.

Tvil om krasjet

Mannen hadde 1,68 i promille da han kjørte bilen, og han hadde heller ikke gyldig førerkort. Denne dagen i 2013 bodde mannen på hotell i Sandnes og drakk alkohol om formiddagen. Han ble etterpå kjørt til et sted i Sola. Her møtte han passasjeren og kjørte videre i en bil. Mannen kjørte fra Sola i stor fart. Til slutt endte kjøreturen i en ulykke. 27-åringen fikk bare skader uten varige men etter ulykken, mens passasjeren i bilen fikk varige men.

Mannen har sagt at han var så beruset at han ikke husker noe fra kvelden, han husker ikke kjøreturen som endte i ulykken. Også passasjeren husker lite fra kvelden, men har sagt at det ikke kan ha vært ham som kjørte bilen.

Retten har funnet bevis for at det var 27-åringen som kjørte bilen fra Sola og et stykke videre denne kvelden, men det var tvil om han kjørte bilen idet ulykken inntraff. Det er ikke bevis for at de ikke kan ha stoppet bilen på veien og byttet sjåfør.

Mistet førerkortrett

Retten peker på at det likevel finnes bevis for at mannen har kjørt bilen i alkoholpåvirket tilstand og uten gyldig førerkort. I rettsdokumentene står det at retten ikke har noen formening om hvor langt mannen kjørte bilen, men at han kjørte i fylla er nok til å dømme ham.

Mannen ble derfor dømt for å ha kjørt med promille og ha kjørt uten førerkort. Han har flere ganger tidligere kjørt uten førerkort. 27-åringen ble imidlertid frifunnet for å ha forårsaket krasjet. Straffen han fikk var 60 timer samfunnstjeneste, subsidiært 45 dagers fengsel og han får i tillegg en sperrefrist på å erverve førerkort for alltid.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...