Møt den nye sjefen på Sport og fritid

Cato Kroken er ny daglig leder i Sport og Fritid. Han har jobbet i sportsbutikk helt siden han var 14 år. Foto: Helene Pahr-Iversen

— Det er mye vær her, men jeg liker det, sier friluftsglade Cato Kroken, som har bodd her i bare tre uker og som nå skal drive Solas eneste sportsbutikk.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 10:40

BUTIKK: — Jeg er vel det man kaller en utpreget sosial type. Jeg liker å snakke med folk, og stortrives med å stå ute i butikken, sier Cato Kroken.

Lang erfaring

Mannen fra Elverum vet det meste om sportsutstyr. Helt siden han var 14 år har han jobbet i en sportsbutikk.

— Jeg var håndballspiller og hjalp til i sportsbutikken i hjembyen. Med unntak av to år har jeg vært i bransjen siden. Det er 37 år siden, forteller han.

For knapt tre uker siden flyttet han til Stavanger. Samboeren jobber på UiS og har pendlet det siste året.

— Hun ville gjerne bli lenger, og da det åpnet seg en mulighet for meg til å jobbe her i Sola, flyttet jeg også, sier han.

«Klimaflyktning»

Han sier han trives veldig godt, og ikke uventet er det klimaet han mener er den største forskjellen fra det han er vant til.

— Jeg har opplevd mye vær her allerede, men det er bare gøy. Jeg kommer fra et sted der været er mye mer stabilt. Mange her sier de misunner oss snøen, men det hender faktisk vi blir lei av den. Jeg pleier å si at jeg er klimaflyktning, ler han.

Den nye daglige lederen i Sport og fritid merker at klimaet også spiller inn på behovet til kundene.

– Her er folk opptatt av vannsøyler og hvor vanntette ting er, ikke hvor varme klærne er.

Friluftsmann

Kroken ønsker å drive en butikk som forholder seg til solabuen.

— Det låter kanskje som en klisjé, men jeg er opptatt av at vi skal tilpasse oss kundene, ikke omvendt. Vi ønsker å være en butikk der folk kan komme ikke bare for å handle, men også for å slå av en prat, snakke om sportsresultater, eller få råd og hjelp, sier han.

Selv er Kroken en ivrig friluftsmann og har allerede vært fire ganger på Prekestolen etter at han flyttet hit. Han erfarer at friluftsinteressen blant nordmenn har steget voldsomt i årenes løp.

— Det er flotte turmuligheter her, sier butikksjefen som også er glad i å sykle.

Lojale kunder

Gjennom sine mange år i sportsutstyrsbransjen har han jobbet seg opp fra ekstrahjelp til sjef. I mange år har han vært tilknyttet kjedesentralen til Sport 1 og reist mye i landet.

— Jeg har vært med på 100 nyetableringer over hele landet, forteller han.

Han har allerede rukket å bli kjent med mange i Sola, og han er imponert over hvor lojale kundene er til det lokale næringslivet.

— Det synes jeg er kjempefint. Det er selvfølgelig veldig viktig for oss som driver her, men jeg tror også det er bra for folk her at de har butikker der de bor. Hvis man oppdager rett før trening at fotballshortsen til barnet plutselig har revnet, er det praktisk og greit at de kan komme til oss på vei til trening.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...