Nå blir denne stranda mer tilgjengelig for alle

Den nye veien ned til stranden er klar til bruk. Foto: Line Viste

Friluftsrådet jobber for at folk skal komme til med både rullestol og barnevogn.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 13:04

Universell utforming: Nå blir det enklere å komme til på Ølbergstranden også for bevegelseshemmede og folk med barnevogn. Jæren friluftsråd har nemlig fått laget en betongrampe som går fra veien ved parkeringsplassen og ned til stranden.

Tidligere har det vært en midlertidig løsning om sommeren, men dette krevde ressurser for tilsyn og vedlkehold. Betongrampen som er lagt nå er kommet for å bli.

– Dette er et prioritert arbeid for oss. På Ølberg kommer du nå helt ned til strandflaten enten med rullestol eller barnevogn, og på Sola har du god utsikt over sjøen, sier Øystein Dahle, leder i Jæren Friluftsråd.

Helt ned til strandflaten

Tidligere i år ble nemlig en rampe også åpnet på Solastranden. Det er også tilrettelagt på Orrestranda, men der kommer man ikke helt ned til strandflaten.

– Det er ulike forhold med sanden, så vi vurderer hvor vi skal legge rampe fra strand til strand. Foreløpig sier vi oss ferdige i Sola med de to strendene, sier Dahle.

Selv om rampen fortsatt ikke er helt ferdigstilt, er det registrert på Facebook at den allerede er testet ut med rullestol. Det gjør friluftssjefen glad.

– Folk har testet den allerede, ja? Det er ingenting som er bedre enn det. Vi blir kjempeglad når folk er fornøyd med arbeidet vi gjør, sier Dahle.

Les også: Nå er det lettere for alle å ferdes på Solastranden

Støtte fra kommunen

Jæren friluftsråd var blant de heldige som fikk tildelt økonomisk støtte da Sola kommune skulle dele ut midler øremerket sysselsetting.

Prosjektet de søkte midler til går ut på å tilrettelegge bedre ved strendene slik at det blir lettere å ferdes der, men også for at turgåere skal sette mindre avtrykk på naturen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...