Nå er transportkorridoren vedtatt

Kommunestyret godkjente i dag Transportkorridor Vest.Krf forsøkte å fremme et forslag om å utsette behandling om Hagakrossen for å vurdere kulvert, men dette ble nedstemt. Foto: Trine Barka Højmark

Flertallet ville ikke støtte Krfs forslag om å vente med å behandle Hagakrossen. De var opptatt av ikke å forsinke planen og pekte på at det alltid ville være noen som ble negativt berørt i en så stor plan.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Den siste tiden har det kommet mange nye innspill til gigantplanen for den nye Tanangervegen. Flere har ønsket omkamp om Hagakrysset, både i forhold til kulvert og for alternativ kryssløsning. Flertallet i kommunestyret i kveld var klare på at de ønsket at planen skulle bli ferdigbehandlet i dag og at de ikke kunne vente lengre.

– Det vi holder på med her er ganske stort. Endelig kan vi få en trafikkløsning som løser mange av de problemene vi har i Tananger. Men vi må knuse noen egg på veien. Jeg føler meg likevel rimelig trygg på at dette er den best mulige løsningen, sier Siv-Len Strandskog (Ap).

Vil være noe negativ

Høyre var enig med henne. Ordfører Ole Ueland (H) pekte på at det alltid er noen som blir berørt i en så stor plan, men at viktigheten av planen måtte gå foran dette.

– Når effekten er så positiv, er det av og til sånn at må ta en beslutning ikke alle liker. Det haster, sier han.

– I en plan av denne størrelsen må det bli noen negative konsekvenser. Noen blir jo berørt og det er beklagelig. Men dette er et prosjekt for fremtiden, påpekte Nora Nilsen (H).

Ønsket å vente med Haga

Krf syntes derimot ikke at planene for Hagakrossen var gode nok. De ønsket at det skulle bli vurdert å legge veien i kulvert ved Hagakrossen og mente det ville koste en promille av hva hele prosjektet koster.

– Hagakrossen har ikke en god avvikling. Jeg er overbevist om at løsningen som ligger der nå vil bli kritisert i fremtiden. Derfor ønsker vi å ta ut Hagakrossen nå og gå videre med resten, sier Jan Sigve Tjelta (Krf)

De fleste var negative til dette forslaget. Frp mente det bare ville føre til innsigelser og forsinkelser av prosjektet. Forslaget ble derfor nedstemt, og vegvesenets løsning med et toplanskryss ble vedtatt.

Ikke flertall for kulvert

Også Tanangerlistens ønsker om en kulvert på Snøde, for å begrense støyen for innbyggerne der, ble nedstemt.

– Støy er helsefarlig. En kulvert kan fjerne alt dette. Om man tenker langt frem i tid, er dette verdt å se på, sier Ole Jørgen Østensen (Tl).

En som fikk flertall for sitt forslag var Ine Marit Bertelsen (V). Hun ønsket vindskjerming på Hafrsfjord bru, for å gjøre det tryggere og bedre for syklistene. Strandskog fikk også flertall for sine forslag om sikre at Tananger kirke og kulturstasjonen ikke fikk økt indre støy, samt at man vurderer å redusere arealet rundt rundkjøringen i Hagakrossen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...