Sykehjemsmat i Sola: – Nå kan vi bygge et kjøkken for fremtiden

Sp-politiker Anne Marie Joa (t.v.) og Frp-politiker Renate Gimre håper politikerne nå velger kjøkken som lager fersk mat ved hvert av de tre sykehjemmene i Sola. Foto: Arkivfoto

– Jeg sier det gjerne igjen; et hjem er ikke et hjem uten kjøkken, sier Renate Gimre (Frp)

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Frp-politiker Renate Gimre er fornøyd med at Wilberg/Fazer Food Services ønsker seg ut av avtalen om å levere sykehjemsmat til Sola kommune.

– Jeg måtte ta et lite jubelrop når jeg leste eposten fra rådmannen, fordi jeg tenkte at nå er mulighetene her for å få tilbake kjøkken på våre sykehjem, sier hun.

Gimre har vært en av Frp-politikerne som har engasjert seg mest i saken om sykehjemsmaten i Sola.

– Vi mistet mye bra da Sola storkjøkken ble lagt ned; matlukten som seg opp i avdelingene og pirrer til økt matlyst og de herlige kakene og hjemmebaksten som ble spist med god appetitt. Nærhet til et kjøkken gjør arbeidet til de som går i pleien enklere, tilbakemeldinger og samarbeid går lettere når en jobber i samme bygg og kommunikasjonen har kortere vei å gå, mener Gimre, som selv har jobbet på sykehjemmet.

– Kjekt å være politiker nå

Hun påpeker at denne saken har engasjert mange.

– Det har vært frustrerende mange ganger når vi har stått i krigen. Men i dag synes jeg det er ekstra kjekt å være politiker og se at kampen en har kjempet nå løser seg til det beste for beboerne ved våre sykehjem, sier hun.

Renate Gimre sier hun håper de folkevalgte nå velger fersk mat laget på egne kjøkken.

– Det har vært Frp sitt forslag hele tiden. Dette er helt i tråd med regjeringens satsing på kvalitetsreformen «Leve hele livet», som kommer snart. Her er maten i fokus og det blir satt av midler til å åpne nedlagte kjøkken igjen. Regjeringen har sett viktigheten av å ha kjøkken ved våre sykehjem og da er det klart at vi i Sola skal ha kjøkken på våre sykehjem, mener Gimre.

– Gir oss aldri i denne saken

Senterpartiets Anne Marie Joa er en annen som kjempet mot konkurranseutsettelse av sykehjemsmaten, og som nå mener kommunen har muligheten til å bygge et kjøkken for fremtiden.

– Mat er ikke bare medisin, men også god medisin. Dette er helsepolitikk, og produksjonstenkningen passer ikke inn her. Den treffer ikke det som trengs. Dette handler om mat og helse og sammenhengen mellom dem, sier Joa, som også er utdannet sykepleier.

Hun sier sykehjemsmaten er én av sakene Senterpartiet ikke kommer til å gi seg på.

– Ved siden av kommunesammenslåingen har dette vært vår viktigste sak de siste årene. Kjøkken og matlukt skal tilbake til sykehjemmene, mener vi, sier Joa.

– Dette angår de sykeste og svakeste

Hun bemerker at selv om Sp er et sentrumsparti som kan samarbeide i ulike retninger, er det noen prinsipp som det er uaktuelt å fire på.

– Denne saken er en slik. Den angår de svakeste og sykeste blant oss, og det gir oss et ekstra moralsk ansvar for å lytte til dem. Det er kjernen i måten vi tenker politikk på, sier hun.

Hun mener muligheten som nå åpner seg for egne kjøkken, er kjempeviktig for de eldre i Sola.

– Når en sak er så omstridt som denne har vært, forteller det at beslutningen som ble tatt var feil, selv om den var aldri så demokratisk, mener Anne Marie Joa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...