Sola FK tenker nytt om sponsing: – Nå røsker vi vekk det gamle

Daglig leder i Sola FK, Kjartan Kopren. I bakgrunnen jobber arbeidere fra Rogaland skiltdesign med å montere nye og ta vekk gamle sponsorskilt. Foto: Håvard Ovesen

Nå river Sola FK ned gamle sponsorskilt på stadion. Daglig leder Kjartan Kopren tenker kreativt sammen med nye og gamle sponsorer.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sushi, stein, og regnskapsførere. Tilsynelatende har de tre tingene lite med hverandre å gjøre, men for Kjartan Kopren, daglig leder i Sola FK, har de én viktig fellesnevner: De skal skaffe klingende mynt til klubbkassen. I løpet av de siste ukene har han signert sponsorkontrakter med Sabi Sushi, Norstone, og Vold regnskap. I det halve døgnet som gikk fra Solabladet ringte ham om disse avtalene til vi traff ham fredag forrige uke, hadde han i tillegg ordnet avtaler med malermester Karl Jakobsen og Sola Gulv. Da vi treffer ham igjen uken etter, har gamle travere som Masiv og Westco har lovet å fortsette og både Sparebank 1 SR–Bank og Pizzabakeren kommet til. Kopren har også flere andre på blokken.

– Vi holder høy aktivitet nå, bekrefter han.

– Det har kommet inn flere nye sponsorer, og vi håper vi skal få inn enda flere, sier han, og legger til at de fleste nåværende sponsorene ser ut til å bli med videre.

– Røsker vekk det gamle

Onsdag før jul er det hektisk aktivitet i gråværet på Sola stadion. Gamle sponsorskilt blir skrudd ned, og det ryddes plass til nye.

– Vi røsker vekk alt det gamle og begynner fra scratch. Vi ser på nye muligheter og tenker kreativt sammen med nye og eksisterende sponsorer, sier Kopren.

Han vil at klubben i mye større grad skal bli ambassadører for sponsorene, og nevner muligheten for å ta pizzasalget ut av Corner Café og ned til tribunen som ett eksempel. Men nytenkingen rundt forholdet mellom sponsor og klubb går begge veier. Som et ledd i avtalen med Vold regnskap, for eksempel, kommer de til å ta seg av regnskapsbøkene til klubben. Vold har erfaring både fra Sandnes Ulf og Madla, og håpet er å få innarbeidet flere gode regnskapsrutiner i en klubb som til tider har slitt med finansene. Ifølge styreleder Tom Heradstveit er målet for neste års budsjett å gå i null.

– Utfordrende marked

Så langt er Kopren fornøyd med utbyttet av sponsorjakten. Han presiserer likevel at han er langt fra ferdig, og at det ikke er en jobb som gjør seg selv.

– Markedet i dag gjør nok at det er mer utfordrende. Vi har fått tilbakemeldinger innad i sponsornettverket om at 2017 blir et vanskelig år sponsormessig. Men vi må tenke langsiktig. Kanskje vi kan få til en avtale fra 2018, da? Og vi ønsker jo også å ha med sponsorer flere år om gangen, sier Kopren.

Kopren understreker at sponsorforhold handler om langt mer enn å få skrudd opp et skilt på stadion.

– Sola er en kjempeklubb, og bra merkevare på grunn av de unike folkene i den. Nå vil vi at næringslivet skal få øynene opp for det vi holder på med, og få flere inn i nettverket vårt.
For ordens skyld: Også Solabladet har fornyet sin avtale med klubben.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...