Nå skal husmorskolen i bruk igjen

Vakre husmorskolen på Sømme skal nå bli en del av næringsdrift i Sømmebakken. Foto: Arkivfoto

Eiendommen på Sømme blir næringstomt, og bygningene skal settes i stand og bevares.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Jeg har sjelden vært så glad over en sak som jeg er over denne, sa Venstre-politiker Ine Marit Torsvik Bertelsen da politikerne vedtok å endre formålet for husmorskole-tomten fra offentlig og privat tjenesteyting til næring.

Ved mange anledninger de siste årene har hun etterspurt hva som skal skje med husmorskolen. Eiendommen eies av Trond Henderson, som eier Tr.h Invest AS, som igjen eier Solaparken AS. Solaparken er investeringsselskapet som eier husmorskolen og tomten den ligger på.

Slik så husmorskolen ut trolig tidlig på 50-tallet. Foto: Privat

Hotellplaner

Til Solabladet har eierne uttalt at de ønsket å bygge hotell- og konferansesenter her, men planene ble satt på vent av flere grunner. En av dem var utvidelsen av Sømmekrysset og Flyplassvegen og en avklaring om atkomstvei til tomten. Siden kom nedgangstiden, og eierne la hotellplanene på vent.

I mellomtiden var forfallet av husmorskolen i gang, og Ine Marit Torsvik Bertelsen var en av dem som ville kreve vern av den gamle skolebygningen og hagen rundt. Etter press fra kommunen ble tomten ryddet, bygningen malt og vinduer skiftet.

Vil ha vern av trær og skole

Nå ønsker eierne av tomten å utvikle eiendommen til næringsformål og vil samtidig bevare bygningene. De skal inngå i den fremtidige bruken av tomten.

– Dette er veldig positivt, og endelig blir husmorskolen bevart, sier Venstre-politikeren.

Kommunen krever også at trærne på eiendommen inngår i bevaringsplanene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...