Nå skal Røyneberg-drapet opp for retten

I dette bolighuset på Røyneberg ble 52 år gamle Mark Ole Jensen funnet knivstukket og drept. Foto: Linn Iren N. Oppedal

Mandag 20. august starter rettsaken der en 34 år gammel mann er tiltalt for å ha drept Mark Ole Jensen den 28. januar i fjor.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Saken mot 34-åringen som er tiltalt for drapet på 52 år gamle Mark Ole Jensen skulle egentlig opp i Stavanger tingrett i mars i år, mens ble utsatt på grunn av sakkyndiges arbeid. Mandag 20. august starter behandlingen av straffesaken i retten.

Drap og drapsforsøk

Den drapstiltalte befant seg sammen med Jensen i et bolighus på Røyneberg i forbindelse med et bursdagsselskap. Da politiet kom til stedet ble Jensen funnet hardt skadet. Det ble gjort livreddende tiltak på stedet, men livet sto ikke til å redde. Jensen var dansk statsborger, men hadde bostedsadresse i Rogaland. Avdøde var gjest i huset da drapet skjedde.

34-åringen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. Siktelsen ble to dager senere utvidet til å gjelde drap på 52-åringen og drapsforsøk på en 25 år gammel mann.

Den tiltalte ble varetektsfengslet kort tid etter drapet, men ble værende i varetekt på Stavanger universitetssjukehus (SUS), innenfor rammen av tvungent psykisk helsevern på grunn av helsetilstanden.

Knivstakk i psykotisk tilstand

Drapstiltalte var på daværende tidspunkt pasient ved Klinikk psykisk helsevern voksne ved SUS og hadde fått noen timers permisjon for å være med på bursdagsfeiringen. Sykehuset hadde i forkant av permisjonen vurdert at denne var forsvarlig. Politiet satte i gang en egen etterforskning av sykehuset etter dette ble kjent, for å se hvilke vurderinger som lå bak permisjonen. Helsetilsynet opprettet også tilsyn av sykehuset.

Ifølge tiltalen skal 34-åringen i psykotisk tilstand først ha knivstukket Jensen i brystet, og deretter vendt seg mot en annen mann og forsøkt å presse kniven inn i brystet hans. Mannen skal ha gjort motstand og klart å avverge angrepet.

Det var over 10 vitner som fikk med seg hendelsesforløpet. Alle som var til stede i familieselskapet fikk hjelp av det kommunale kriseteamet i Sola etter hendelsen.

Tvungent psykisk helsevern

Drapssaken har blitt behandlet av riksadvokaten. Det er Erik W. Rand som er påtaleansvarlig politijurist på saken.

I tiltalen står det at det vil legges ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Påstand om erstatning til de fornærmede fremmes av bistandsadvokaten. Tiltalebeslutningen er tatt ut etter riksadvokatens ordre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...