Nyt sommerværet før det forsvinner! Nordmenn på Norgesferie koste seg på Solastranda

Jenni og Mona Fagerås nøt finværet på Solastranden fredag. Foto: Trine Barka Højmark

De var heldige med været de som la ferien til Stavanger-området akkurat denne helgen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

SOMMERVÆR: Blå himmel, strålende sol og 22 varmegrader. Når værmeldingen først er slik i dette distriktet, så må man nyte dagen fullt ut. Det var det også flere som gjorde på Solastranda i dag. Mange hadde pakket med seg håndkle og bikini for å nyte de kritthvite strendene og kanskje ta et kaldt bad.

Noen av dem som hadde tatt turen til stranda i dag var Mona og Jenni Fagerås. De kommer fra Lofoten og hadde lagt sommerferien til Stavanger dette året.

– Vi kom hit fordi vi ville se Preikestolen, men så måtte vi ta en tur på stranden når det var så fint vær. Vi var heldige med været, men det er jo uansett bedre vær her enn i Lofoten, sier Mona.

De syntes strendene var nydelig og denne dagen var det bare deilig med litt vind.

– Og vi må nok prøve å bade også etterpå, sier de.

Cathrine og Camilla Holt, som er fra Oslo, ble overrasket over varmegradene på Vestlandet. Foto: Trine Barka Højmark

På bilferie

Litt lenger borte finner vi Camilla og Cathrine Holt som er på ferie med moren sin.

– Vi er på bilferie og har kjørt fra Oslo. Vi har vært innom noen Sørlandsbyer og nå er vi i Stavanger. Vi hadde hørt at det var veldig fint på denne stranda, så vi vill besøke den siden det var fint vært, sier de.

Det hadde vært litt negativitet rundt været på Vestlandet før de reiste. Det er jo tross alt 26 grader og vindstille i Oslo, mens her blåser det ofte mye.

– Det stod mellom Syden og bilferie, men så ble det bilferie. Vi ville hit og oppleve Stavanger, sier de.

De har ikke planlagt så mye av resten av turen, men skal i hvert fall sette av en dag til shopping i Stavanger.

Kaldere fremover

Det er bare å nyte det fine været mens det er her. Allerede lørdag melder yr lavere temperaturer, men fortsatt strålende sol.

Søndag vil det bli overskyet og 12 grader, mens mandag er det fare for regn igjen.

Flere hatt tatt turen til Solastranden fredag. Foto: Trine Barka Højmark

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...