Dagsferske bakevarer og søndagsbutikk inntar Rådhusvegen

GLEDER SEG: Daglig leder i Brustadbua Tove Pedersen og bakerisjef Umidjon Shamirzaev gleder seg til å tilby Brustadbua-konseptet også i Sola. Foto: Geir Arne Løland

Søndagsåpen Joker-butikk og bakeri skal inn i de gamle lokalene til Vinmonopolet i løpet av våren når Brustadbua utvider til Sola.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2019 kl 09:16

NÆRING: Brustadbua på Tjensvoll er kjent for søndagsåpen butikk og bakeriutsalg, og viderefører nå konseptet til Sola. Går alt etter planen er butikken oppe og går like før sommeren, ifølge bakerisjef Umidjon Shamirzaev.

– Det er litt avhengig av om leveranse av utstyr går etter planen, men vi håper å ha alt på plass til 1. mai, sier han.

Tove Pedersen deler på rollen som daglig leder i Brustadbua med Emilie Grønstøl. Det var Pedersens far, Kjell Hatletvedt, som i sin tid utviklet konseptet som Brustadbua i dag er tuftet på.

– Far drev butikk på Tjensvoll i mange år, og ble en del av Joker-kjeden i 2009. Han så tidlig at bakeri og butikk var et godt konsept, og det konseptet vil vi ta videre, sier hun.

– Veldig mange kjenner jo til Brustadbua og vet hva vi står for. Konseptet vårt er ferske bakevarer og en nærbutikk med fokus på god service, legger Pedersen til.

– Åpnet seg en mulighet

Brustadbua fattet interesse for Sola da muligheten åpnet seg i det lille senteret Galleriet i Rådhusvegen. Polet flyttet til Helgø-bygget, og Go'hjørna meldte tidligere i år at de legger ned driften i månedsskiftet februar-mars.

– Vi syntes muligheten virket interessant. Mye av utbyggingen i Sola skjer i dette området, og det er kjekt hvis vi kan bidra positivt til nærmiljøet. Vi gleder oss veldig til å bli kjent med solabuen, sier Pedersen.

Bakevarene blir i utgangspunktet produsert lokalt i Sola sentrum når alt er oppe og går. De vil også tilby ferske glutenfrie varer og konditorvarer, som kommer i daglige leveranser fra bakeriet på Tjensvoll, opplyser Shamirzaev.

Slår et slag for integreringen

Shamirzaev forteller at Brustadbua er opptatt av å bidra til integrering. Selv har han en bakgrunn innen journalistikken, men tok fagbrev som baker da han kom til Norge. Nå har han jobbet som baker i 10 år, og er blitt bakerisjef på Tjensvoll. Den samme rollen skal han ha på Sola.

Selv har han erfart hvor vanskelig det kan være å komme til Norge som innvandrer og komme ut i arbeidslivet.

– På Tjensvoll er vi 11 forskjellige nasjonaliteter. De siste tre årene har vi jobbet tett med blant andre Stavanger kommune, Johannes Læringssenter og Nav, og har blant annet hatt norskkurs to ganger i uken for våre ansatte. Vi vet hvor vanskelig det er å komme inn i arbeidslivet, og har veldig lyst til å hjelpe med integreringen, sier han.

Pedersen utelukker ikke at lignende ordninger kan komme til filialen på Sola i fremtiden.

– Det er en ordning vi er veldig stolte av. Hvis alt ligger til rette i Sola er det jo en mulighet å gjøre dette også her, avslutter hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...