Dampende het hot yoga

Yoga i 40 grader er blitt kjempepopulært i Sola. Foto: Helene Pahr-Iversen

— Dette er rett og slett stressmestring. Brukerne av Hot Yoga-tilbudet i Sola er ikke i tvil: Yoga i 40 graders varme er hardtrening.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

TRENING: I Hot Yoga-salen i bankbygget ligger temperaturen på 40 grader. Svette kvinner - og én mann - er nettopp ferdige med halvannen time med yogatrening denne mandagskvelden. Innehaver og daglig leder Lise Knudsen har presset samtlige til å yte alt de kan.

— Jeg liker det. Hun presser meg alt det jeg klarer. Da jeg begynte, kom jeg bare hit da jeg bøyde meg, forteller Anne Mathilde Laland Hystad, og demonstrerer hvordan armene bare rakk ned til anklene da hun bøyde seg fremover med strake ben.

— Etter få ganger går jeg ned slik, sier hun og planter kjapt begge armene trygt ned i bakken foran føttene sine.

Anne Mathilde reiser fra Klepp stasjon for å gå på Hot Yoga på Sola. Hun er ikke den eneste. Folk kommer fra hele regionen, fordi det er nemlig ikke alle steder en kan få yogatimer i 40 varmegrader. I dag er hun her med vennene Lea Runanin og Miriam Handeland Ree, begge fra Sør-Jæren.

— Allerede første dagen etter at jeg hadde åpnet, var det fullt. Siden da har jeg hatt 175 mennesker her for å trene, forteller innehaver Lise Knudsen, som startet Hot Yoga i januar.

Les også: Lise tilbyr bøy og tøy i 40 varmegrader

— Styrke viktig for kvinner

Flere av de som er her denne kvelden har gått her siden treningstilbudet startet. Men ikke alle. Gunvor Andreassen og June Johansson begynte for henholdsvis én og to måneder siden.

— Jeg trener mye og er vant til det, men jeg er helt nybegynner i yoga. Jeg hadde aldri trodd det skulle være gøy, sier June Johansson.

Begge er enige om at yoga på denne måten, og i denne temperaturen, er god trening.

— Det trener balanse, styrke, bevegelighet og kjernemuskulaturen. Vi som er i voksen alder trenger å trene styrke, og det får en her. Samtidig så får det hjertet til å banke skikkelig, så det er sannelig kondisjonstrening også, sier de.

I Hot Yoga-salen blir kamera like dampende svett som deltakerne blir. Foto: Helene Pahr-Iversen

— Lærer å puste bedre

Den eneste mannen her i kveld er Lauritz Sønneland fra Time. Han har gått på yoga mange ganger, men begynte å reise til Sola for å prøve ut hot yoga.

— All yoga gjør godt for sinnet, men denne typen er mer fysisk krevende. Det gjør godt, det er både avslappende, men også oppkvikkende og styrkende, mener han.

Foruten ham er det flere menn som bruker Hot Yoga, men fortsatt er det flest kvinner.

Stine Christensen sier hot yoga hjelper henne til å unngå skader i trening.

— Samtidig lærer man å puste. Jeg slet skikkelig i begynnelsen, men da jeg lærte det, oppdaget jeg at jeg kan bruke teknikken i hverdagen. Hvis man har det skikkelig stress, hjelper det. Det gir rett og slett stressmestring, sier hun.

— Man blir faktisk flinkere til å tåle ting. Jeg vet om en som slet med å sove om nettene. Etter at hun begynte med yoga, var ikke det lenger noe problem, legger Anne Mathilde Laland Hystad til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...