Frp-budsjettet: Frp vil ha badeland

Tom Henning Slethei (Frp) mener det er lurt av kommunen å bygge nå etter som byggekostnadene er gått ned. Foto: Helene Pahr-Iversen

- Lyngdal klarer å drifte et kommersielt badeland, og det bør vi også, mener Tom Henning Slethei.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2015 kl 16:43

Onsdag presenterte gruppeleder i Sola Frp, Tom Henning Slethei, partiets forslag til kommunens budsjett for de neste fire årene.

Ett av ønskene er et privat badeland.

- Vi vil at kommunen skal ta initiativ til å få etablert et badeland. Det vil være et flott kultur- og fritidsanlegg, sier Slethei og legger til at rådmannen kan vurdere om kommunen kan gi interesserte tomt til selvkost, eller en subsidiert tomt.

Skatehall og fritidsklubber

Badeland er ikke det eneste aktivitetstiltaket partiet vil prioritere. Ny skatehall på Dysjaland skule til 2,1 millioner kroner finner partiet også rom for, i tillegg til å gjøre om bussgarasjen midlertidig til skateanlegg i påvente av at garasjen rives.

Etter at FeelGood-konseptet erstattet de tre fritidsklubbene i kommunen er det flere som mener at spesielt Sørabygda har mistet et viktig samlingssted for ungdom. Frp vil derfor opprette fritidsklubb i hele kommunen.

Frp har flere tidligere budsjettposter med seg også i år. Det gjelder blant annet ønsket om et pårørendeombud og konkurranseutsettelse av parkering på flyplassen.

- Robust budsjett

I tillegg vil partiet ha flere parkeringsplasser ved Solastranden.

- Det er mangel på parkeringsplasser her, og vi ønsker at rådmannen tar initiativ til å få etablert flere, sier Margrete Dysjaland.

Mens Høyre, Venstre og KrF har den planlagte superlekeplassen i sentrum som en høyt prioritert sak, velger mindretallet annerledes. Frp mener den kan skyves til 2019, mens Ap med sine budsjettkamerater har tatt prosjektet ut av denne planperioden.

Tom Henning Slethei forteller at Frp vil øke avdragene utover det som rådmannen budsjetterer med for å holde gjeldsgraden i tøylene. Det gjør at mindretallsbudsjettet har en lavere gjeldsgrad enn hva flertallet har.

- Vi har laget et robust budsjett som tar høyde for fremtiden, mener han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...