Hjelper folk til en meningsfull fritid

FRITIDSVEILEDERNE: Heidi Reiersen (t.v.) og Dagrun Sylten koordinerer arbeidet med fritidskontakter i kommunen. Det er utrolig meningsfullt, både for brukerne og for fritidskontaktene, mener de. Foto: Helene Pahr-Iversen

– Vi ønsker oss alltid flere, men vi er heldige som får ha 110 fritidskontakter til våre brukere, sier fritidsveilederne Heidi Reiersen og Dagrun Sylten.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

FRITID: Fritidsveilederne Heidi Reiersen og Dagrun Sylten jobber med å gi mange mennesker i Sola en meningsfull fritid, og koordinerer 110 fritidskontakter i dette arbeidet. Dette er engasjerte mennesker med godkjent politiattest over 18 år som mottar lønn og jobber på oppdrag for kommunen.

- Det er fantastisk at vi kan få ha så mange fritidskontakter i kommunen, sier Heidi Reiersen.

Gode tilbakemeldinger

Selv om antallet fritidsveiledere er tilfredsstillende, ønsker de seg alltid flere. En del frafall blir det etter hvert på noen, mens andre jobber som fritidskontakter i årevis.

- Vi ønsker at de minst jobber i et år, det er blant annet for å sikre en viss forutsigbarhet for brukerne, sier Dagrun Sylten.

De mener begge at jungeltelegrafen har hjulpet godt på rekrutteringen. Fritidskontakter forteller andre om hvor godt de trives i jobben, noe som vekker interesse hos andre.

- Tilbakemeldingene vi får oftest fra fritidskontaktene er at de synes det er meningsfullt, givende, kjekt og lærerikt - og ofte mer innholdsrikt enn de hadde trodd, sier Reiersen.

Meningsfull fritid

Det er mange ulike brukere som kan få fritidskontakter, og det er sammenfallende interesser hos de to partene som avgjør hvem fritidsveilederne mener passer for hverandre.

- Vi har brukere som har ulike funksjonshemminger, men også brukere som tjeneste- og koordineringskontoret beslutter trenger noen som kan ta dem med ut på en aktivitet. Det er ikke en eventuell diagnose hos brukeren som vi fokuserer på; det er fritiden deres, sier Sylten.

Tidligere ble fritidskontakter kalt støttekontakter. Både Reiersen og Sylten mener fritidskontakt er et bedre ord.

- Det er mer riktig fordi det er fritid dette handler om, sier de.

Faglig påfyll

Kommunen har nå satt i gang workshops, foredrag og samlinger for å gi fritidskontaktene mer kunnskap, og da spesielt om autismespekteret og asberger syndrom. Tirsdag kveld var mange av dem samlet for å få mer kunnskap fra fagfolk.

- Vi er opptatt av å oppdatere, engasjere, motivere og veilede fritidskontaktene, og derfor er vi veldig glade for å kunne bruke litt av budsjettet til slike samlinger, sier Heidi Reiersen.

Hun påpeker at det samtidig er en fin anledning for de mange fritidskontaktene å møtes.

- En del av dem har vært fritidskontakter lenge og klarer seg fint på egen hånd. Andre ønsker gjerne et fellesskap med andre som jobber med det samme. Det å være fritidskontakt er en veldig meningsfull oppgave, men den kan nok også være litt ensom. Derfor er vi opptatt av å kunne inkludere de som ønsker til et felles faglig arrangement der en får bli kjent, bygge nettverk og gi faglig påfyll, sier Reiersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...