Nå er Årsvollveien tryggere

Solveig Ege Tengesdal får hjelp av prosjekteier Harald Bøhn (t.v) og Sola-ordfører Ole Ueland under den offisielle åpningen. Foto: Foto: Aslak Ravndal/Sandnesposten

Arbeidet med å gjøre Årsvollveien mer trafikksikker er ferdig. I dag var det offisiell åpning.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2019 kl 10:06

Det var fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal som, sammen med litt hjelp fra prosjekteier Harald Bøhn i Statens vegvesen, fikk æren av å klippe den røde snoren. Fire kilometer med breddeutvidelse på selve bilveien og en helt ny gang- og sykkelsti ble ferdigstilt i januar.

– Det er mange som har ventet lenge på disse forbedringene, og jeg har blitt fortalt at noen har ventet i hele 45 år. Da var det på tide at vi fikk til dette sammen. Prosjektet er også et bevis at det er mulig å få til gode løsninger på tvers av kommunegrenser, sa fylkesordføreren til de skuelystne som hadde møtt opp på åpningen.

Prisen på prosjektet, som er en del av Bymiljøpakken, endte på 80 millioner kroner. Av dette er 75 prosent finansiert av bompenger. Resten har Rogaland fylkeskommune betalt.

– Det er veldig godt å se at vi gjennom Bymiljøpakken klarer å legge til rette for så gode prosjekt som dette har blitt, sa Tengesdal.

Det er Stangeland Maskin AS har vært entreprenør.

Utfordringer

Arbeidet med å gjøre Årsvollveien mer trafikksikker har vært en utfordring. Det har blant blitt etablert et helt nytt overvannsystem.

– Vi har hatt utfordringer med håndtering av overflatevann i et flatt område uten offentlig avløp. Sammen med entreprenøren har vi funnet gode løsninger, sier prosjektleder Per Ove Stokkeland i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Trafikkavviklingen har også vært utfordrende med smal vei uten et tilbud for gående og syklister, men i dag er vi glade for at alt er ferdig, poengterer Stokkeland videre i pressemeldingen.

I tillegg til breddeutvidelse av bilveien og ny gang- og sykkelsti med belysning har det også blitt lagt ny vannledning, fiberkabel og lav- og høyspent kabler på strekningen.

Forkjempere

Sandnesposten har flere ganger tidligere skrevet om den omdiskuterte veistrekningen mellom Stangeland og Tjelta. I oktober 2017 uttrykte blant annet flere av beboerne langs Årsvollveien lettelse da Vegvesenet varslet at oppgraderingsarbeidet straks skulle settes i gang. Ekteparet Eli og Gunnar Årsvoll var blant disse. De har kjempet i lang tid for å få sikret den smale veien.

– Vi har ventet i over førti år på å få syklet og nå kan vi endelig ta fram syklene igjen. Endelig får vi en trygg vei der det også er mulig å slippe unger ut. Jeg ble oppriktig glad da jeg fikk beskjeden, sa Eli Årsvoll til Sandnesposten i 2017.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...