Pistolklubben rammes ikke av sportssenter-krisen

Ordfører Ole Ueland (H) fikk æren av å foreta den offisielle åpningen av pistolklubbens nye lokaler i august i fjor. Foto: Arkiv

– Lokalene til Sola pistolklubb er ikke en del av Forus sportssenter, så den økonomiske situasjonen for bedriftsidrettskretsen rammer ikke pistolklubben.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2019 kl 19:38

Forus sportssenter styrer mot millionunderskudd og har samtidig cirka 130 millioner kroner i gjeld. Uføret Rogaland bedriftsidrettskrets, som eier sportssenteret, sitter i, diskuteres nå i både Stavanger, Sola og Sandnes kommune.

De tre kommunene har alle stilt som garantister for lån. Det er Sandnes og Stavanger som kan risikere å miste mest, etter som garantien som Sola kommune har stilt er knyttet til spillemidlene. Det kan derimot bli en risiko for at kommunen taper penger dersom sportssenteret i fremtiden ikke lenger blir brukt til idrettsformål.

Glede over nye lokaler

I senterets underetasje ligger de nye lokalene til Sola pistolklubb. Pistolklubben ble fordrevet fra Skiljaberghallen da Solasplitten ble bygget, og måtte vente i flere år før de fikk nye lokaler. Lokalene åpnet i fjor, og siden har pistolklubben opplevd høy aktivitet og er svært fornøyd med sine nye lokaler.

Klubben utførte betydelig dugnadsarbeid før de i fjor kunne åpne dørene til sin splitter nye skytehall. Denne hallen er ikke en del av Forus sportssenter og eies av klubben.

– Vi har kjøpt en eierseksjon i sportssenteret til skytehallen, og denne er kjøpt og betalt og tinglyst. Klubben forteller at aktiviteten er god, og driften av denne seksjonen er ikke berørt av problemene til sportssenteret, sier rådmann Ingrid Nordbø.

Rammes ikke

Hun orienterte tirsdag formannskapet om situasjonen til Rogaland bedriftsidrettskrets knyttet til Forus sportssenter. Ordfører Ole Ueland sier han er svært opptatt av at pistolklubben ikke rammes.

– Da jeg ble kjent med situasjonen til bedriftsidrettskretsen sjekket jeg opp hvordan dette vil påvirke Sola pistolklubb. Men skytehallen har ikke noe med dette å gjøre, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...