Stanley Wirak fikk full støtte av veidirektøren

RIMER IKKE: Uansett hvor mye Stanley Wirak kikker ned i papirene får han ikke tallene til å gå opp. På fredagens møte forlangte han skikkelige kostnadsanalyser, og fikk støtte av veidirektør Terje Moe Gustavsen. Foto: Frode Olsen/Sandnesposten

Stanley Wirak er lei av all usikkerhet når det gjelder balansen mellom inntekter og utgifter for Bymiljøpakke Nord-Jæren. Han får støtte fra veidirektør Terje Moe Gustavsen i kravet om at skikkelige analyser må komme på bordet før neste møte.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2019 kl 13:35

Stanley Wirak har gjentatt seg selv mange ganger når det kommer til savnet av skikkelige kostnadsanalyser, som viser konsekvensene for innholdet og økonomien i Bymiljøpakke Nord-Jæren.

– Ut i fra tallene som blir presentert her i dag, ser vi en inntektssvikt på minst 30 prosent sammenlignet med det forventede. Jeg har sagt det tidligere, og gjentar det gjerne igjen. Jeg har problemer med å få dette regnestykket og bompakken til å gå i hop, sier Stanley Wirak.

I fredagens møte ble det lagt fram tall som viser at beregningene gjort i forkant av oppstart, er delvis feilslått.

Antall elbiler har ført til en sviktende inntekt som tilsvarer 18 millioner kroner i måneden. Det at folk «benytter» seg av timesregelen har ført til 19 millioner kroner mindre i måneden. I tillegg finnes det en ukjentpost på ni millioner pluss andre fritak. Manglende rushavgift tilsvarer og rundt 15 millioner i sviktende inntekter.

– Dersom vi tar høyde for at rushtidsavgiften normaliserer seg, samt at feilene blir eliminert, så har bomringene en rundt regnet inntekt på 98 millioner, mot det forhåndsberegnede tallet på 132 millioner, sier veidirektøren.

Stanley Wirak er tydelig på at kostnadsanalyser som viser de reelle tallene og forskjellene mellom utgifter og inntekter må se dagens lys.

– Neste forhandlingsmøte den 4. mars blir veldig viktig. Da skal også staten være representert med politisk ledelse. Slik det ser ut nå, så kan det være at bompakken som kommer på Jæren og Ryfast, vil påvirke inntektene i Bymiljøpakke Nord-Jæren ytterligere negativt. Alt henger sammen, og nå krever vi en skikkelig oversikt, sier Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...