Kommunevalg: Ordføreren sier ja til fire nye år

Ole Ueland sier nå ja til å være Sola Høyres ordførerkandidat ved valget neste år. Det er nominasjonsleder Tor Kåre Jordbrekk svært fornøyd med. Foto: Helene Pahr-Iversen

– Jeg brukte litt mer tid denne gangen på å tenke gjennom hva jeg ville, men jeg er ennå motivert og mener vi har mye å utrette, sier ordfører Ole Ueland.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Vi er veldig fornøyd med at Ole nå sier ja til å være ordførerkandidaten til Sola Høyre. Han er en synlig ordfører, flink til å snakke med folk, samarbeider godt med nabokommuner og har gode kontakter inn i Stortinget, sier ledere i nominasjonskomiteen for Sola Høyre, Tor Kåre Jordbrekk.

Han forteller at den sittende ordføreren ble spurt om å ta gjenvalg for noen uker siden. Denne tiden har Ueland brukt på å tenke gjennom svaret.

– Jeg har brukt litt mer tid denne gangen enn forrige gang. Jeg måtte vite at jeg er motivert for fire nye år. Og det er jeg, sier han.

Vil følge sentrumsutviklingen

Ueland påpeker at det er mye som gjenstår å utrette, og mye som er igangsatt som han ønsker å følge videre.

– En av de viktigste sakene fremover er sentrumsutviklingen både i Sola og i Tananger. I Sola er mye på gang allerede, mens det nå for alvor kommer på dagsorden med Tananger. Jeg møter veldig mange mennesker som forteller mye fint om tjenestetilbudet i kommunen, men det er mange som trekker fram sentrumsutvikling som en sak der vi har en vei å gå, sier han.

Skole, omsorg og idrett

Kvaliteten i solaskolen er en annen sak Ole Ueland trekker fram.

– Skolene i Sola kommer i kommunebarometeret ut som den beste skolen i Rogaland og den sjette beste i landet. Vi gir oss ikke før vi har den beste skolen. Vi skal fortsette dette arbeidet for å gi elevene våre det aller beste, sier han.

Også i omsorgssektoren skal det jobbes nytt.

– Vi står overfor store endringer, og vi må sørge for at den store andelen eldre skal ha trygghet og kunne bo hjemme lenger. Det er den eneste løsningen for å kunne løse de utfordringene vi står overfor. Derfor skal vi bygge opp hjemmetjenesten, bruke ny velferdsteknologi og omsorgsboliger, sier Ueland.

Han trekker også frem idretten og den samskapingen som kommunen og frivillige i idrettsklubbene driver med.

– Vi har fått et idrettsløft de siste årene fordi klubbene kan realisere egne haller og anlegg med tilskudd fra kommunen. Samarbeidet med alle de gode kreftene i klubbene har gitt et enormt løft, mener ordføreren.

Tøff tid

Da ordføreren sa ja til å stå på toppen av listen i valget i 2011, visste han en god del om den jobben han fikk. Men ikke alt.

– Det er umulig å forberede seg på de store svingningene som vi har hatt. Fra å være en kommune med svært liten arbeidsledighet, ble vi kommunen med høyest ledighet i Rogaland. Fallet i oljeprisen og nedgangstiden har vært en veldig stor utfordring, kanskje den tøffeste tiden Sola kommune har vært gjennom, sier han.

Samtidig mener han kommunen har kommet seg bra gjennom den.

– Vi er ikke der vi var, men vi har kommet oss gjennom en svært utfordrende tid. Nå ansetter bedrifter igjen, og det er vekst på flere områder.

Gode dager

– Hvordan er en kjekk dag på jobben?

– Det er en dag der vi lykkes med ting. Enten ved å se at et vedtak vi har fattet gir gode resultater, et spadestikk, eller en måling som viser at vi har gode resultater. Jeg liker også å være ute blant folk; i barnehagene, skolene og på idrettsarrangement. Besøk hos bedrifter som kan fortelle om vekst, at de skaper arbeidsplasser og verdier gir meg også gode dager. Dette er en jobb med både kjekke ting og vanskelige ting, men flest kjekke dager, sier Ueland.

Han legger til at også gode kollegaer betyr mye, både innad i kommuneorganisasjonen og blant kollegaene i partiet, men også kollegaer i de andre partiene.

– Jeg synes vi har et godt politisk samarbeidsklima i Sola med gode debatter. Samarbeidsforholdet fungerer og jeg opplever at vi respekterer hverandre, sier han.

Ole Ueland sier han er ydmyk over å ha blitt innstilt som ordførerkandidat.

– Jeg tar på ingen måte noen valgseier for gitt. Vi skal vise til gode resultater og ha folks tillit. Jeg har en stor respekt for velgernes meninger, sier ordførerkandidaten fra Høyre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...