Øver på å skremme deg

Thea Johannesen Marczenko, Helene Elisabeth Sæland Khorasani og Åsne Gran skal gjøre alt de kan for å skremme deg i kveld. De arrangerer Halloween-forestilling i Åsenløypa etter at det har mørknet. Foto: Trine Barka Højmark

For fjerde år på rad arrangerer Sola kulturkole en skremmeløype ved Åsenbatteriet like før Halloween. Skumle kostymer og et lyd- og lysshow skal sørge for den rette stemningen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Ved Åsenbatteriet er ni dansere i gang med forberedelsene. De står på rekke og rad og går langsomt nedover veien, mens de nynner litt nifst. Disse jentene skal spille huldrer, og poenget er at de skal lokke med seg folk som kommer og ser på dem. De løper bak hvert sitt tre og gjemmer seg, for så å kikke frem igjen. Etterpå løper de inn i skogen og forsvinner bak buskene. Det er slik forestillingen starter - at de plutselig kommer ut av skogen.

Akkurat nå er det lyst ute og danserne har på seg vanlige klær. Men på i kveld skal de både ha skumle kostymer og det vil være mørkt. I tillegg skal lyd og lys sette stemningen med skummel musikk og uhyggelig lyssetting. Da kan dette bli riktig så ekkelt.

Disse jentene skal spille huldrer på fredag og skal skremme vettet av alle som tar turen innom Åsenbatteriet. Her øver de på å løpe frem fra skogen - til alles overraskelse. Foto: Trine Barka Højmark

Populær forestilling

I kveld skal danse- og teatergruppene ved Sola kulturskole arrangere en Halloween-forestilling ved Åsenbatteriet. Dette er fjerde året på rad de arrangerer en skremmeløype og den har allerede rukket å bli populær.

– Det er kjekt å ha en forestilling og kjekt å gjøre noe litt annerledes, sier dansepedagog Linnea Marielle Norton.

Totalt vil 25 kulturskole-elever være i sving på fredag kveld. Norton anbefaler alle som vil se en forestilling med Halloween-tema om å ta turen opp.

– Forestillingen har vært veldig populær tidligere år, sier Norton.

Det har vært mellom 400 og 500 mennesker til stede i Åsenløypa tidligere år. Men hvert år er det en ny forestilling og det er derfor verdt å ta turen, selv om du var der i fjor.

Huldrene gjemmer seg bak trærne og prøver å lokke publikum inn i mørket. Foto: Trine Barka Højmark

Spent på reaksjonene

Jentene i dansegruppen har øvd siden før høstferien, men det er først de siste ukene de har begynt å øve ute.

– Det er veldig annerledes å jobbe ute. Det er et helt annet underlag, sier Norton.

Danserne Miriam Sola, Ingrid Stornes og Stine Reilstad synes det er kjekt å gjøre noe annerledes og gleder seg til å se reaksjonene til folk.

– I fjor var det mye folk her og mange ble skremt. Jeg var her som publikum da og har aldri blitt så skremt før, sier Reilstad.

– Vi gleder oss til å se hvordan folk reagerer, sier de.

De tror det kan være litt vanskelig å holde maska om de ser noen de kjenner på forestillingen, men uten om det synes de ikke det er vanskelig å spille skummel.

– Vi gleder oss til å se reaksjonene til folk, sier danseelevene ved Sola kulturskole. Foto: Trine Barka Højmark

– Blir nifst

Forestillingen vil være tett på folk for å skremme folk mest mulig.

– Det kan bli ganske nifst, fordi det er uforutsigbart. Målet er å skremme folk og gi dem en annerledes opplevelse, sier Norton.

Hun anbefaler folk å parkere ved Turnhallen og Åsenhallen da de tar turen opp i Åsenløypene på fredag. Forestillingen er gratis, men har en aldersgrense på 10 år.

Musikkseksjonen på Sola kulturskole skal også ha en Halloween-konsert samme kveld før skremmeløypen. Her koster det litt å komme inn, men arrangementet har ingen aldersgrense.

Dansepedagog Linnea Marielle Norton har laget forestillingen sammen med sine kollegaer ved Sola kulturskole. Foto: Trine Barka Højmark

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...