– Passtjenesten bør forbli på Sola

Leiv Arild Lie (Sp) synes det er synd at det lokale lensmannskontoret begrenser tjenestene. Foto: arkiv

Gruppeleder i Sola Sp, Leiv Arild Lie, reagerer på at Sola lensmannskontor begrenser publikumstjenestene.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2017 kl 14:54

POLITIREFORM: – Nå begynner vi å se konsekvensene av reformene som regjeringen har innført, sier gruppeleder i Sola Sp, Leiv Arild Lie.

Han ser ikke positivt på at Sola lensmannskontor fra mandag av skal redusere åpningstidene for publikum, og i hans øyne dermed bli mindre tilgjengelig. At passtjenesten på lensmannskontoret i sentrum antageligvis også forsvinner, ser han mørkt på.

– Vi er i ferd med å miste en veldig god ordning vi har hatt. Dette er tjenester som det er veldig greit å ha i nærheten av der man bor. Dette viser også at en er på vei til å bygge noe ned, sier Lie.

– Men det er jo ganske sjelden en må fornye passet?

– Ungene må ha nye pass hele tiden. Det betyr at barnefamilier vil få et større problem. Hvis passtjenesten betyr at det blir mindre tid til annet politiarbeid, burde det heller vært ansatt enda en person på kontoret, sier gruppelederen.

Nærhet viktig

Lie var blant de mange som jublet da det i vår ble avgjort at lensmannskontoret på Sola skal bestå, selv om Nærpolitireformen er i full gang. Han frykter likevel at kontoret blir kraftig redusert og mener det er svært viktig at kommunen fortsatt har et tilstedeværende politi med god lokalkunnskap.

– Ingenting er bedre en den lokale kjennskapen og politiet i Sola har gjort en kjempejobb. Derfor er det kjempeviktig at lensmannen får beholde kontoret sitt på Sola og at han og de andre er en del av miljøet. Nærhet betyr veldig mye.

Ideelt sett burde det være lensmannskontor i hver kommune, ifølge Lie.

– Vi har råd til det. Store etterforskninger er det helt greit at sentraliseres og vi trenger ikke ha en kriminaltekniker på hvert sted, men det er forebygging og det akutte jeg er redd forsvinner, sier gruppelederen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...