Pengedryss til lag og foreninger

Glade mennesker som gjør en stor innsats for andre ble i dag hjulpet med pengestøtte fra Sparebankstiftelsen SR-bank. Foto: Helene Pahr-Iversen

I dag delte Sparebankstiftelsen SR-bank ut til sammen 351.000 kroner til lokale lag og foreninger.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Det er veldig kjekt å kunne dele ut penger til gode og viktige formål i lokalsamfunnet, sier banksjef i Sparebank SR-bank Sola, Yngve Sørland.

I dag var et stort antall mennesker fra foreningslivet i Sola samlet i bankens lokaler for frokost og utdeling av penger fra Sparebankstiftelsen SR-bank. Til sammen 351.000 kroner ble delt ut, og denne høsten går støtten til lag og foreninger som driver med ulike former for hjelpearbeid, sikkerhet- og beredskap.

Hjelpekorpset og livsgleden

Den største gaven fikk Sola Røde Kors sitt hjelpekorps på 100.000 kroner. Hjelpekorpset består av bare åtte aktive medlemmer, men her er det ikke størrelsen det kommer an på. Med sitt engasjement og vilje til å holde seg oppdatert har det vesle hjelpekorpset påtatt seg å samle andre hjelpekorps for å gi dem opplæring og kursing. Etter som det skorter på førstehjelpsutstyr, får hjelpekorpset 100.000 kroner av stiftelsen til nettopp dette.

Livsglede for eldre Sola får 30.000 kroner til sine aktivitetstilbud. Anne Lise Skjæveland i foreningen mottar gaven med stor takknemlighet.

– Vi gir livslede til eldre i Sola året rundt. Grunnlaget for tjenestene vi gir er bussen vår. Med den henter vi eldre og kjører dem til og fra mange aktiviteter. Vi drar også på reiser og sørger for å gi eldre i Sola gode opplevelser og mennesker å være sammen med, forteller hun.

Anne Lise Skjæveland, Olaug Ravndal og Lovise Mæland gikk i sin tid på skolen sammen. I dag var de samlet for å motta penger for hver sine foreninger. Foto: Helene Pahr-Iversen

For å gi livsglede trengs det penger til drift, og Skjæveland legger ikke skjul på at det trengs mer støtte.

– Vi er veldig takknemlig for denne gaven, men vi trenger også å knytte til oss flere samarbeidspartnere for å kunne gi eldre i Sola livsglede i hverdagen, sier hun.

Koding og speiding

Dysjaland kodeklubb får 30.000 kroner til sitt arbeid med å lære barn koding. Klubben ble startet i fjor, og initiativtaker Gro Holmebakken håpet på ti medlemmer. Det ble rundt 50, så interessen har vært svært stor. Ifølge klubben er man nå kommet til et punkt der det trengs mer og bedre utstyr. Det får klubben nå penger til av Sparebankstiftelsen.

Speidernes beredskapsgruppe Sørvest får 30.000 kroner til førstehjelps- og sikkerhetsutstyr. Sola kirkelige fellesråd KFUM/KFUK speiderne får også en kjærkommen støtte på 70.000 kroner. Den skal brukes til å kjøpe inn kanoer. Også 1. Tananger sjøspeiderne får støtte, på 37.000 kroner til innkjøp av nye lavvoer.

– Vi kjøpte noen på tilbud, men kvaliteten var skikkelig dårlig. Vi må derfor kjøpe ordentlige lavvoer slik at speiderne våre får en god natt, smiler leder Lovise Mæland.

Sola svømmeklubb fikk pengestøtte til å fortsette med tilbudet sitt om svømmeopplæring for barn med Downs syndrom. Foto: Helene Pahr-Iversen

Husflid og svømmetilbud

Sola Husflidslag får 7000 kroner til sine aktiviteter, og leder Olaug Ravndal er glad for det.

– Vi tar vare på gamle tradisjoner, men vi ønsker flere yngre medlemmer. Vi har derfor satt opp kursene «ung husflid», og vi trenger utstyr, forteller hun.

Barnas Røde Kors mottok 20.000 kroner til sitt arbeid. Foto: Helene Pahr-Iversen

Skjalg 4H er ivrige brukere av naturen. Gjennom sitt miljø- og friluftsengasjement gjør foreningen stor innsats for naturen. Sparebankstiftelsen gir foreningen 20.000 kroner til mer utstyr.

Det gjenoppstartede Barnas Røde Kors Sola får 20.000 kroner til sitt arbeid, mens Sola svømmeklubb får 7000 kroner til å videreføre sitt program «Ups and downs». Dette er svømmeopplæring for barn med Downs syndrom.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...